INTERVIEWS SPECIAL

Iuliana Mămăligă – omul momentului!

A demonstrat de nenumărate ori că dorinţele prind aripi, iar universul conspiră în favoare ei. Şi-a pus drept scop să devină cineva în viata şi iată că nu mai merge pe căi greşite. Are un CV de invidiat, căci nu oricine se poate bucura de o listă de 85 de diplome.

Vorbim despre Iuliana Mămăligă, tânăra energică care a demonstrat că este Cel mai bun student al anului”; „Cel mai bun ştirist în presa scrisă”: Cel mai bun jurnalist analytic” : Cel mai bun jurnalist ce promovează voluntariatul”, iar lista nu se opreşte aici.

-Eşti studentă, jurnalist, specialist în relaţii publice, voluntar, blogger, coordinator de programe, toate au locul lor în viaţa ta, totuşi, cine este Iuliana Mămăligă?

-Sunt o persoană foarte dinamică căreia nu-i place să se plictisească şi în zilele în care am prea mult timp liber încerc să-l ocup cu activităţi care să-mi aducă satisfacţii. Fac totul din plăcere, pun suflet la fiecare temelie şi asta mă ajută să reuşesc. Sunt tânără şi încerc să trăiesc viaţa din plin, încerc să combin frumos timpul liber cu acţivităţile mele.

-De unde vine dragostea pentru jurnalism şi cea pentru voluntariat?

-Dragostea pentru jurnalism vine din copilăria, mai exact, de la vârsta de 5 ani, când mă urcam pe scaune şi recitam poezii sau eram în faţa oglinzii şi, de asemenea, recitam poezii. La vârsta de 10 ani am început să scriu versuri şi i-am spus mamei că voi face jurnalism. Această pasiune vine şi din inima familiei pentru că zilnic sau săptămânal acasă se citeau ziare, reviste, broşuri. Tata a avut grijă să obţină abonament la multe publicaţii…poate de aici îşi trag rădăcinile dragostea pentru jurnalism.

-Vorbim de jurnalism, vreau să ne spui cum a început activitatea ta în acest domeniu?

-Activitatea în acest domeniu a început mai serios când aveam 16 ani, atunci am început să colaborez cu revistele pentru copii şi adolescenţi “Noi” şi “Florile Dalbe”. Expediam poezii, eseuri, articole, păreri, impresii, de asemenea, fiind studentă la licenţă am efectuat stagii de practică la aceste reviste.

-Ştiu că te-ai limitat doar la presa scrisă. De ce?Iuliana Mamaliga

-O spun destul de franc, radioul şi televiziunea nu-mi sunt apropiate inimii mele. Eu sunt omul cuvântului, totuşi, nu mă văd într-o redacţie unde aş scrie doar ştiri.

-De câţiva ani promovezi voluntariatul şi eşti premiată pentru această muncă. Ce te determină să faci activism civic?

-În primul rând, vreau să să arăt că Moldova are generaţie tânără şi încerc să sparg stereotipul că tinerii sunt leneşi, nu cunosc nimic, nu sunt buni de nimic. Eu am adus multe exemple care demonstrează că tinerii noştrii au spirit civic, sunt altruişti. În în 2010 şi 2012 am obţinut premiul pentru Cel mai bun jurnalist care promovează voluntariatul la Festivalul Voluntarilor. Mi-am atins scopul prin a promova tinerii care aduc aport la dezvoltarea ţării.

-Ne poţi spune despre cea mai mare realizare de până acum?

-Pentru mine orice succes fie el minor este o realizare foarte mare pentru că s-a investit timp, nervi, transpiraţie, pasiune şi foarte multă muncă. Cu siguranţă, am două realizări majore, prima fiind în anul 2010 când am obţinut titlul de Cel mai bun student al anului, iar în 2011 am obţinut premiul tineretului pentru Cel mai activ tânăr al anului, iar cu banii obţinuţi am investit în două călătorii.

-Care este rolul voluntariatului în viaţa şi cariera ta?

-Datorită voluntariatului am călătorit şi am văzut mai mult de jumătate de ţară. Am beneficiat de un schimb de tineri în Georgia, aceasta fiind o experienţă extraordinară. Voluntariatul denotă faptul că persoana care încearcă să depună CV-ul pentru un loc de muncă este altruistă, nu este materialistă, nu aleargă după lauri şi osanale. Există un spirit caritabil şi un procent de uman în el.

-Unde te vedem mai departe?

-Sunt omul momentului pentru că niciodată nu ştii ce-ţi preconizează viitorul. Eu pot să-mi fixez un plan dar de multe ori soarta aduce situaţii şi momente când planurile tale sunt date peste cap. Încerc să fiu o persoană flexibilă, să mă adaptez situaţiei.

 

Autor: Victoria BORODIN

Fotograf: Inna CERGA

EVERYDAY  JOURNALISM.COM

 

Comments are closed.