NEWS SPECIAL

Iutta- dor de românesc

Blitz-uri, invitați, cupe de șampanie și povestea unei genți sculptate, toate într-o seară de vineri sub iuttagăzduirea localului nou9 din București. 

Care ar fi numele poveștii? Iutta. Despre ce este? Despre dor și spirit românesc. O geantă care își propune nu doar să se evidențieze prin culori, forme sau materiale, ci în primul rând printr-o idee inovativă și anume punerea în valoare a specificului românesc.

Printre numeroasele modele care s-au aflat la lansare, unul anume a satisfăcut dorul invitaților de nou și anume o geantă din lemn sculptată și accesorizata cu un lanț metalic. Poșeta a putut fi admirată în două nuanțe: alb și negru, cu interior roșu, respectiv albastru electric. Design-ul unic al acestei genți, inspirat din dorul de românesc, a făcut casă bună cu decorul care te trimitea cu gândul înapoi, în atelierele vechi, de unde luau naștere atâtea genți din piele acum câteva decade. Fâșiile de piele, mașina de cusut dar și pozele în alb și negru ce au îmbrăcat pereții localului, alături de afișele “de dor” au reprezentat portalul potrivit pentru pătrunderea în lumea Iutta.

gențile Iutta

iutta

gențile iutta

Alături de gazdele evenimentului și totodată cele care au avut grijă să condimenteze povestea cu detalii “din spatele cortinei”, Raisa Beicu și Nicoleta Chirică, invitații au putut gusta din “dorul de nou” inspirat din tradiția românească. Nu au lipsit nici muzica bună, emoțiile și prăjiturile de casă care au venit să întregească tabloul tradițional. Proiectul fotografic  “Colecție de doruri” a făcut parte din momentele cheie ale evenimentului, permițând fiecărui invitat să adauge un nou dor acestei colecții pe câte o foaie de hârtie. Pe seamă că tuturor ne este dor de foarte multe lucruri, pentru că pozele au curs, însă toate laolaltă au grăit dorul de tradițional, de nou, de românesc.

iutta

În acest moment, colecția Iutta este disponibilă într-o ediție limitată de 20 de genți realizate din piele și accesorizate cu broderii care mai de care mai speciale. Materialele din care sunt confecționate gențile dar și accesoriile acestora sunt piele, metal și lemn. Pentru cei care își doresc o geantă plină de dor, pot accesa pagina de Facebook destinată colecției.

Ție de ce îți este dor?

 Autor:  Raluca Ioana CHIPRIADE

Fotograf:  Laurențiu DUMITRAȘ

EVERYDAY JOURNALISM.COM 

Comments are closed.