DIVERTISMENT NEWS SPECIAL

Jucăriile vor face ”liuliu” 24 din 24 cu picii de la Spitalul de Ftiziopneumologie!

Jurnaliștii nu sunt doar cei care identifică și scriu despre problemele existente în societate, ei chiar au puterea și dorința de a le rezolva. Asta au demonstrat-o studenții de la Școala de Studii Avansate în Jurnalism din Chișinău. Cei 18 tineri au adunat jucării pentru copiii de la  Spitalul de Ftiziopneumologie și le-au făcut o după-amiază veselă.

Totul a început de la un articol scris de studenta SSAJ, Polina Cupcea, în Ziarul de Gardă (citește aici). Studenții au reacționat și au decis să-i bucure pe copiii. Știau ce aveau de făcut, să adune jucăriile și să le spună infermierelor că aceste jucării nu treabuie să mai facă ”liuliu” într-un cabinet pe care-l deschide educatoarea când e nevoie. Copii trebuie să facă ”liuliu” și în pat cu aceste jucării, dacă își doresc. E suficient că le lipsește alinarea părintească pentru că majoritatea sunt de la Orfelinate.

Încă un argument de ce studenții SSAJ au mers la acești copiii cu jucării

Polina Cupcea, autoarea materialului a făcut mai mult timp voluntariat la acest spital și a observat că jucăriile în zilele de sâmbătă și duminică, la fel și de luni până vineri, după ora 16.00 stăteau ”amorțite”.  ”Când pleacă educatoarea acasă și când educatoarea are concediu – jucăriile aproape că uită cum e să te joci cu copiii. Copiii se află aici săptămâni în şir şi cred că jucăriile preferate fac prea des «liuliu», după cum se exprimă ei. În locul jucăriilor ar fi nevoie de mulţi oameni care să le ţină de urât”, scrie studenta în articol.

Fiecare copil și-a ales prietenul cu care își va petrece weekendu-rile și după amizile
Fiecare copil și-a ales prietenul cu care își va petrece weekendu-rile și după -amizile
studenții le-au acordat atenție copiilor și s-au jucat îmreună cu noii lor prieteni
Studenții le-au acordat atenție copiilor și s-au jucat împreună cu noii lor prieteni
Unii dintre ei își doreau aceleași jucării, dar până la urmă și-a găsit fiecare ocupație și prieteni
Unii dintre ei își doreau aceleași jucării, dar până la urmă și-a găsit fiecare ocupație și prieteni

Studenții au promis că vor mai merge la copii și vor urmări dacă noii lor prieteni, jucăriile, fac ”liuliu” în cabinet s-au se joacă și dorm non-stop cu copii.

EVERYDAY JOURNALISM.COM

 

 

 

 

Comments are closed.