NEWS

Jurnalistă răpită în Siria, în pericol de a fi executată

O jurnalistă din Ucraina, răpită în urma cu două luni în Siria ar putea fi executată, dacă autoritățile de la Kiev nu plătesc o răscumpărare de 50 de milioane de euro. Răpitorii au somat Ucraina să plătească banii, în caz contrar urmând să o ucidă pe ziarista Anhar Kocineva.

Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene Anhar Kocineva, ţinută în captivitate din octombrie, ameninţă că o vor executa pe 26 decembrie. Teroriștii cer o răscumpărare de 50 de milioane de dolari pentru eliberarea jurnalistei, scrie Vocea Rusiei.

Anunţul intervine după ce marţi răpitorii anunţaseră că amână executarea acesteia, subliniind că autorităţile ucrainene nu fac nimic pentru eliberarea ei.

Preşedintele Viktor Ianukovici le-a cerut la jumătatea lunii octombrie diplomaţilor ucraineni să facă tot posibilul pentru eliberarea jurnalistei.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu confruntări armate între forțele loiale regimului Bashar al-Assad şi cele opoziţiei. Bilanţul conflictului civil este, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, este de aproximativ 43.000 de morţi.

sursa: rfi.ro

Comments are closed.