DIVERTISMENT NEWS SPECIAL

Lecții de maniere de la copiii vedetelor (Foto)

Mai multe mămici împreună cu copiii lor au participat la evenimentul organizat de Şcoala de Maniere Elegante ‘’AbeZe’’. Persoane publice, de la jurnaliști la interpreți au participat la o seară de totalizarea anului de activitate 2012 a Şcolii şi lansarea a două cursuri noi. De asemenea, mai mulți copiii au ținut discursuri și au dat lecții de maniere părinților.

Organizatorul evenimentului și fondatoarea Şcolii Manierelor Elegante ”ABeZe”, Dorina Arsene, își dorește ca în noul an să organizeze cursuri și pentru copiii orfani: „În 2012 am reuşit să facem un târg de caritate şi mai multe trainiguri pentru funcţionarii de la Biblioteca Naţională și să organizăm o campanie împreună cu ei. Iar în această seară vom lansa încă două cursuri care vor fi predate la Şcoala de Maniere: Logoped şi Curs de fashion. Mai mult decât atât, astăzi anunțăm lansarea unei campanii sociale pentru a preda bunele maniere în Gimnaziul Internat nr. 2 şi nr. 3 pentru că în urma unui sondaj am văzut că cei mici nu prea cunosc ce înseamnă bunele maniere şi rămân doar cu cei şapte ani de acasă care de altfel, nu sunt suficienţi. Noi ne dorim timp de 6 luni să îi învăţăm ce înseamnă un comportament manierat”.

Dorina Arsene

Fondatoarea spune că a gândit timp de un an proiectul și că acum e bucuroasă că acesta are succes. ”Școala de Maniere este ca un copilaş pentru mine, iar orice reuşită, orice cuvânt bun spus despre acest proiect este o fericire pentru că suntem deja la un anişor şi avem multe succese şi realizări frumoase. Şcoala ‘’ABeZe’’ este o dorinţă împlinită pentru mine fiindcă întotdeauna mi-am pus întrebări despre bunele maniere şi ce înseamnă ele de fapt, iar prin acest proiect am reuşit să îi învăţ şi pe cei ce îşi doresc să afle aceste lucruri. Timp de 5 luni aici ai ocazia să primeşti cele mai bune instrucţiuni pentru a deveni o persoană manierată”, a spus Dorina Arsene.

Școala de maniere

”Pentru viitor ne dorim să învăţăm toţi oamenii din Republica Moldova ce înseamnă regulile bunelor maniere, să le respecte şi să facă cunoştinţă cu Şcoala ‘’ABeZe’’. Ne dorim să realizăm cu succes timp de 6 luni Campania pentru copii din orfelinate şi ne dorim să creştem până la o şcoală măricică unde să fie posibilă predarea mai multor cursuri pentru mai mulţi elevi. Sperăm la mai multe rezultate pozitive”, a afirmat organizatoarea.

Școala de maniere

Am discutat cu invitații speciali ai serii care ne-au spus de ce este necesară o astfel de școală și în Republica Moldova.

Prezentatoarea TV, Rita Ursalovschi, ne-a spus cât de important este cum vorbim. ”Am venit în acestă seară la eveniment cu o prezentare foarte utilă, informativă şi educativă pentru cei care sunt prezenţi. Dorina Arsene m-a invitat pentru că am să merg cu ea şi la următoarele evenimente într-o campanie de dicţie, dar și pentru că sunt de la televiziune şi prezint ”pastiluţa de vorbire corectă„. Ea a considerat necesar ca un jurnalist să dea şi nişte recomadări celor care îşi doresc o limbă elevată, frumoasă şi îngrijită”.

Rita Ursalovschi

”Școala de maniere este un proiect inedit pentru țara noastră. Eu personal susţin din tot sufletul acest proiect fiindcă este foarte util. Oamenii nu trebuie să facă de exemplu doar business sau să se ocupe doar de activitatea pe care o au dar să se şi autoeduce. Am înţeles că aici se învaţă atâtea detalii pe care până la urmă orice om care iese într-un mediu social ar trebui să le cunoască şi să aplice regulile de bune maniere”, a punctat jurnalista.

Interpreta și mama Nona Marian prezentă la eveniment împreună cu cele două fetiţe ale ei a recunoscut că deoacmdată fiicele ei nu frecventează această școală fiindcă nu au timp. ”Este un proiect foarte interesant mai ales pentru copiii de vârstă preşcolară care necesită o pregătire mai bună sau o cultură deosebită. Părinţii fiind ocupaţi cu serviciul lor, de cele mai multe ori nu reuşesc să acorde atenţia necesară copiilor în ceea ce priveşte vorbirea sau manierele şi atunci cred că în ajutor ne vine Şcoala ‘’ABeZe’’ ”, spune interpreta.

Nona Marian
”Nu este un doar proiect unilateral dar au foarte multe cursuri diverse iar părintele poate decide ce vrea să cunoască mai bine copilul său. Sunt multe lucruri care nu sunt cunoscute nici chiar pentru noi ca părinţi şi în aşa cazuri putem învăţa chiar noi de la copii. Eu fac parte din generaţia post-sovietică şi mai greşesc uneori cuvintele, însă slavă Domnului, fetele mele mă corectează. Mă bucur că cei mici de azi au nişte cercuri de activităţi foarte bine gândite şi sper să putem creşte datorită unor proiecte ca Şcoala ‘’ABeZe’’, o generaţie cultă”, a afirmat Nona Marian.

Viorica Nagacevschi, cea care a ţinut un mic discurs despre bunele maniere în afaceri ne-a spus: ”Am fost invitata orelor de dicţie a acestei şcoli care m-a încântat enorm. Bunele maniere sunt acele criterii care definesc un om, de la primul salut până la îmbrăcăminte şi portul poşetei. Atâta timp cât nu ştii toate regulile de comportament, îţi este caracteristică o notă negativă”.

Viorica Nagacevschi

Interpreta Corina Ţepeş a spus că pe fiica ei, Smaranda încă nu a dat-o la cursuri pentru că nu are patru ani. ”Din moment ce am aflat că vor fi şi ore de dicţie pentru toate vârstele şi Logoped, am decis că am să o înscriu la curs neapărat și pe fiica mea.

Cred că Şcoala ‘’ABeZe’’ este obligatorie pentru copii fiindcă nu reuşim acasă să le oferim totul în privinţa stilul şi rafinamentul necesar. Cred că ne mai scapă unele lucruri nouă mamelor secolului XXI, fiindcă alergăm şi după alte priorităţi, din această cauză cred că orele de bune maniere sunt obligatorii’’, a spus Corina Țepeș.

Corina Țepeș

Am discutat și cu Daniela Demiscan, care a avut încredere în şcoala ’’AbeZe’’ şi şi-a înscris băieţelul la cursuri. Ea ne-a spus că acest proiect este o necesitate la noi în ţară şi, copiii trebuie să ştie să vorbească corect şi manierat.

 Daniela Demiscan

Printre invitați au mai fost soția Violeta Efrim și fiul Ministrului Justiției, Oleg Efrim; Stela Moldovu (patroana salonului Moldeco) cu fetiţele și familia Darie.

Partenerii evenimentului au fost: Restaurantul „MiaDora” , Reţeaua de magazine „Linella”, Compania „Fautor” și Aqua Uniqa.

Autor: Elena SECRIERU
Fotograf: Inna CERGA
EVERYDAY JOURNALISM.COM, partener media

Comments are closed.