NEWS News

Lia Ciutac: Atunci când televiziunile și online-ul nu fac față, postările de pe Facebook sunt o metodă bună de informare

Vă întrebați probabil de multe ori dacă Facebook-ul nu a ajuns cumva un instrument de informare pentru jurnaliști. Iată că ieri s-a întâmplat asta. Reporterul ziarului Timpul a făcut câteva fotografii cu microbuzele venite din Bălți și le-a postat pe propriul profil de Facebook. În rezultat, fotografiile și comentariul a ajuns în presă și a fost dezbătut la emisiunile TV. Lia Ciutac a ținut să ne precizeze ce s-a întâmplat cu adevărat și de ce astăzi Facebook-ul este o sursă de informare pentru jurnaliști:
lia ciutac
lia ciutac”În timpul protestelor de ieri, am observat că majoritatea oamenilor urmăreau pe site-urile care transmiteau live evenimentul, decât să iasă în stradă să vadă care este situația reală. Eram curioasă ce se întâmplă după camere. Mai ales că acestea nu reușeau să cuprindă o rază mai mare a acțiunii. Live-urile erau transmise din spatele Parlamentului unde oamenii au intrat în clădire. M-am întrebat ce se întâmplă pe bulevardul central, în fața Parlamentului sau chiar în toată regiunea din centrul capitalei.
În timp ce mă deplasam spre centru am văzut mai multe efective de polițiști care se pregăteau să intre peste protest, am văzut că bulevardul Ștefan Cel Mare este blocat. Împreună cu colegii de la TIMPUL am făcut update să informăm oameni despre ce se întâmplă în capitală după sticlă. În acel moment când televiziunile și online-ul nu fac față, deplasarea la fața locului și postarea pe rețelele de socializare sunt cea mai bună metodă de a informa oamenii despre ce se întâmplă. Dar, este foarte important ca să transmitem informația corect de la fața locului fără loc de interpretări”, povesește jurnalista.
 ”La fel cum s-a făcut cu 7 aprilie 2009, datorită postărilor pe rețelele de socializare, oameni din întreaga lume au văzut ce se petrece în Chișinău”, punctează Lia Ciutac.
Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*