Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova Special

Marcela Dedin: Pe bărbați îi ține lângă noi nu haina, ci dragostea!

Marcela DedinZilnic o poți vedea și auzi la știrile de la Publika TV, acolo unde Marcela Dedin prezintă cele mai actuale știri din Moldova și din afara țării. Dacă ai avea ocazi să o cunoști și în realitate pe Marcela, în afara camerelor de luat vedere, cu siguranță te-ar cuceri și mai mult energia și pozitivismul ei. Astăzi Marcela Dedin a acceptat un shooting inedit, stiluri de haine diferite alese de stilista Yliana Danko, dar și să ne vorbească de propriile alegeri vestimentare.

-Marcela, tu ești o prezență elegantă la știrile de la Publika TV. Oarecum ești o femeie fericită. Ai posibilitatea să trăiești în fiecare zi alte emoții, pentru că îmbraci alte haine. Cum ți-a schimbat ție televiziunea stilul și hainele din șifonier?

-Mulţumesc, dragă Victoria, pentru apreciere şi pentru invitaţia la acest interviu. Bine ai zis că sunt “oarecum fericită”, în acest context, pentru că fericirea mea nu ţine neapărat de haine! Dar, trebuie să recunosc, noi, femeile de televiziune, avem un avantaj- acela de a arăta zilnic impecabil: începând de la machiaj, coafură şi nu în ultimul rând ţinuta prezentabilă, pentru că asta cere meseria noastră. Or, televiziunea se bazează pe imagine. Iar de imaginea noastră, a prezentatorilor, reporterilor, şi a tuturor celor care apar pe sticlă, depinde imaginea şi credibilitatea televiziunii pe care o reprezentăm. Şi, da, televiziunea schimbă oamenii, iar mie spre exemplu mi-a schimbat stilul vestimentar. De când sunt în TV m-am îndrăgostit de rochii. Ador rochiile, dar şi femeile care ştiu să-şi pună în valoare feminitatea, purtând rochii. Astfel că din şifonierul meu nu lipsesc acum rochiile, dar şi fustele, bineînţeles. Îmi place stilul clasic, elegant, dar nu renunţ şi la escapade casual. Rareori îmi permit să vin în blugi la serviciu, iar când o fac, până şi colegii se miră: „Marcela în blugi!?”:)

Marcela Dedin

Marcela Dedin

-S-a întâmplat să îmbraci haine alese de stiliști dar care nu îți plac? Pentru tine contează cum arăți pe ecran?

-Nu ştiu dacă este vreun prezentator căruia să nu îi pese cum arată pe ecran, deşi este adevărat că uneori contează mai mult conţinutul decât forma.  Mai ales, într-o televiziune de ştiri, când trebuie să ieşi, în primul rând, documentat la TV, pentru că în orice moment pot apărea situaţii în care să comentezi în direct şi în care te bazezi doar pe informaţiile pe care le deţii şi pe profesionalism! Dar dacă e să fim profesionişti, atunci să nu neglijăm niciun aspect. Or, o prezentatoare stilată şi îmbrăcată cu gust va atrage mereu atenţia! Şi chiar mi s-a întâmplat să aud de la unii telespectatori că se uită la TV să vadă, inclusiv, cu ce e îmbrăcat prezentatorul. Iar aici, rolul stilistului este esenţial. Mai sunt situaţii în care culoarea hainei, sau modelul nu mi se potrivesc, dar discutăm şi într-un final ajungem la consens. Îmi place că se ţine cont şi de părerea mea, şi chiar vreau să-i mulţumesc pe această cale Liudmilei Sprincean, cea care are grijă de imaginea prezentatorilor  Publika TV.

Marcela Dedin

-Dar zi de zi, cum este Marcela? Ce ținute preferi în afara vieții publice?

-Chiar şi atunci când nu sunt la ştiri optez pentru rochii, poate nu atât de elegante, de exemplu rochii casual, cu croiala simplă, comode şi în acelaşi timp feminine. Dar deja în dependenţă de eveniment şi situaţie, îmi adaptez stilul. Nu am renunţat definitiv la blugi sau şort şi tricou, care îţi oferă libertate în mişcări, în cazul unui picnic.

Marcela Dedin

-Cum definești tu feminitatea?

-Feminitatea este ceea ce ne defineşte pe noi, femeile! E ca în poezia lui Eminescu, “De-or trece anii”: „Deşi nu e decât femeie, e totuşi altfel, nu ştiu cum…”

Feminitatea ţine de gingăşia unei femei, dar şi de caracter, de buna ei creştere şi bunele maniere, de trăsăturile fizice dar şi de intelect, nu în cele din urmă de stiul vestimentar adoptat. Iar aici, aşa cum am mai spus, consider că feminitatea unei femei este pusă perfect în valoare printr-o rochie. Dar, o femeie poate fi la fel de feminină şi într-o cămaşă bărbătească! Important este să aibă un stil, personalitate şi să fie ea însăşi! 

Marcela Dedin

 –Ai o slăbiciune pentru shopping? Cât de des faci achiziții?

-Nu merg des la shopping, dar şi când o fac nu ies din cabina de probă până nu măsor câteva zeci de haine şi până nu mă asigur că am ales varianta sau variantele care mi se potrivesc cel mai bine. Deh, avem şi noi, femeile, slăbiciunile noastre! Dar, în ultimii ani, sopping-ul înseamnă nu doar achiziţii pentru mine, ci şi pentru fiul și soţul meu. În mod special îmi place să îi aleg hăinuţe feciorului, Radu, care la ai săi 9 ani deja are preferinţe în materie de modă. Chiar dacă uneori eu mai amân pentru câteva luni achiziţia unei rochii dragi, sunt fericită să îl văd pe el ordonat şi stilat.

Marcela Dedin

Marcela Dedin

-Dacă îți place o rochie la nebunie, atunci ești gata să plătești oricât de mult n-ar fi pe ea?

-“Oricât de mult” nu sunt gata să plătesc pe o rochie, oricât de mult nu mi-ar plăcea. În general nu îmi aleg hainele în dependenţă de cât de mult costă, ci de cât de bine mi se potrivesc. M-am convins că poţi găsi haine drăguţe, la un preţ accesibil, dacă ştii unde şi când să le cauţi! Mă refer şi la perioada reducerilor, când poţi la preţul unei rochii să-ţi cumperi câteva!

-Crezi că o haină bine asortată îl poate schimba pe om?

-O haină bine asortată te poate face să te simţi mai încrezător şi cu mai multă personalitate. Chiar şi aşa, cea care dă culoare până şi hainei este însăşi personalitatea omului!

Marcela Dedin

Marcela Dedin

De cele mai multe ori, tindem să arătăm bine pentru bărbații de lângă noi sau pe cei care ne dorim să îi seducem. Ce fac femeile în schimb? Și ele urmăresc la fel de mult cât de bine arată bărbatul? Tu după ce criterii ți-ai ales bărbatul pe care îl ții de mână?

-Bărbaţii de lângă noi ne vor aprecia şi în halat de casă, atâta vreme cât nu haina este cea care îi ţine lângă noi, ci căldura şi dragostea! Deşi există acest tabu că haina crează prima impresie despre om, atunci când mi-am întâlnit jumătatea chiar nu mai conta în ce era îmbrăcat! Totuşi, asta nu înseamnă că nu sunt grijulie acum faţă de cum arată soţul meu! Merg cu el la shopping atunci când are nevoie de sfatul meu, iar ceea ce apreciez enorm la el este faptul că nu face scandal dacă eu nu am reuşit să-i calc o cămaşă! 

Marcela Dedin

-Spre final, cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”?

-A fost cea mai frumoasă experienţă de după proiectul „Voice of Journalism”! Îmi place să lucrez cu oameni profesionişti şi chiar am avut surpriza să descopăr o echipă minunată, începând cu autoarea proiectului, fotograful, stilistul, reprezentanţii  “My London Shop”. Tuturor vă mulţumesc!

Apropo, nu m-am gândit niciodată că o să fac o sesiune foto în fustă şi ghete, pentru că nu obişnuiesc să port ghete! Ei bine, Ylianna Danko, a reuşit nu doar să mă convingă ca e ok, dar şi să mă molipsească! Aşa că s-ar putea să abordez de azi încolo tot mai des acest stil! 🙂 Iar de magazinul „My London Shop”, pur şi simplu,  m-am îndrăgostit! Aici găseşti ţinute deosebite, pentru orice ocazie: atât de seară, cât şi de zi! Mi-aş dori ca orice femeie să îşi permită să se îmbrace de la „My London Shop”! Eu, cu siguranţă, voi reveni…

Marcela Dedin

Marcela Dedin

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”

Stilist: Ylianna Danko

Make-up: Ekaterina Ketrushka

Fotograf: Oxana Guțu

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*