Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova

Mariana Galben în premieră la ”Fashion Journalism” după ce a slăbit 35 kg

_MG_6917 copy

Este reporteră la IPN, iar despre tăria și curajul ei vorbesc foarte mulți. Este vorba despre Mariana Galben care a reușit să slăbească spectaculos și să motiveze pe mulți care vor să urmeze calea ei. Săptămâna aceasta Mariana este protagonista care ne va încânta nu doar prin rafinament și inteligență dar și prin curajul de care dă dovadă. Rezultatul îl vedeți mai jos.

– Ai slăbit 35 kg, spune ce te-a motivat să faci această schimbare radicală din viață ta?
-Am slăbit deja peste 35 de kilograme în mai puțin de un an. În primul rând multiplele probleme de sănătate m-au făcut să mă gândesc serios la modul de viață pe care îl duceam. Dacă până să ajung să cântăresc peste 105 kg aveam doar unele probleme fizice, atunci vara trecută am înțeles că încep să am și probleme psihologice, simțeam că merg spre depresie, nu mă mulțumea nimic din ceea ce făceam, îmi pierdeam optimismul care îmi era caracteristic. Știam că sunt în stare să mă schimb,chiar dacă la început aveam temeri, nu eram prea sigură. Am depus în fiecare zi câte oleacă de efort și acum, chiar dacă nu am ajuns la greutatea dorită încă, sunt deja alt om. Sunt un om fericit.

_MG_6892 copy

– Cum au reacționat prietenii și familia ta când ai ajuns la rezultatul final?
– Mama, spre exemplu, mă îndeamnă să mă opresc la kilogramele care le am – un pic mai puțin de 70. Zice că nu vrea să-mi fac rău. Dar ambii părinți m-au susținut de la bun început. Mereu sunt curioși ce fel de „ciudățenii” mi-am mai introdus în alimentație – gen tărâțele sau lăstarii. Am parte de o susținere foarte mare de la fratele meu. Chiar dacă e omul care mă cunoaște cel mai bine, se miră și el frecvent cât de tare mi s-a schimbat și modul de gândire odată cu pierderea kilogramelor. Printre prieteni am persoane care tot își doresc să slăbească și atunci când ne întâlnim mă apucă de mână cu vorbele: Dă să mă încarc de voință de la tine!

_MG_6871 copy

– Ce schimbări ai dori să mai faci pe parcurs?
– Îmi doresc să mai slăbesc cel puțin 15 kg. Desigur, dorința este să ajung să cântăresc 50 kg, ceea ce ar însemna minus 55 kg de la greutatea inițială. Acum însă este tot mai greu. Vreau să mă regăsesc într-un anumit gen de sport pe care să-l practic cu ardoare. Mă regăsisem în badminton, dar necesitatea de a avea un partener stabil îmi cam dă planurile peste cap. Îmi doresc să-mi schimb stilul vestimentar. Am o plăcere deosebită deja să-mi caut haine, chiar dacă încă am kilograme în plus.

_MG_6967 copy

– Crezi că în jurnalism femeile sunt obligate să arate frumos?
– Cred că depinde de tipul de jurnalism. Da, poate la TV e de dorit ca prezentatorii și reporterii să fie mai supli. Bun, nu neapărat suplu înseamnă frumos. Din punctul meu de vedere, un om trebuie să arate frumos în orice postură s-ar afla. Dar un om poate fi frumos și la 50 kg, și la 120 kg. Am văzut tot felul de persoane. Omul este frumos atunci când emană lumină din interior, când nu e invidios, când face bine, când zâmbește mult și are un simț al umorului sănătos. Din exemplul propriu știu că am început „a lumina” atunci când am început să mă simt bine fizic și moral, atunci când am început să slăbesc. Am devenit mai curajoasă, mai sigură, și cred că astfel și mai frumoasă.

_MG_6896 copy

– Cum stau jurnalistele de la noi la capitolul stil și profesionalism ?
– Oh, de departe nu sunt omul care să dea aprecieri, nu am stil, cel puțin nu l-am descoperit. Dar văd multe colege îmbrăcate cu gust, pe care le admir. Mereu am admirat femeile care știu cum să combine hainele, încălțămintea și accesoriile, am admirat colegele care, în ciuda faptului că jurnalismul deseori înseamnă „fugă”, pot purta pantofi eleganți (pe care îi asociez cu incomoditatea). Despre profesionalism nu spun foarte multe – știu doar că în presa noastră am de la cine învăța.

_MG_6866 copy

– Ce sfat vreai să oferi celor care își doresc să slăbească și nu pot?
– În primul rând să încerce. Să nu găsească tot felul de motive – ba că sunt prea obosiți, ba că e costisitor, ba că se simt bine așa cum sunt și cei din jur trebuie să-i iubească anume așa. În toată perioada cât am suferit de obezitate mi-am afirmat că mă simt bine în pielea mea, că eu mă iubesc așa, dar când îmi dau seama cât de tare mi-am afectat singură sănătatea, îmi pare rău că nu am avut un imbold vreo 10 ani în urmă să încep a slăbi. Kilogramele în plus ne afectează mai mult decât credem. Respectiv, este nevoie de un mic efort la început, primele 2-3 săptămâni, până apar primele rezultate, și apoi dorința de a continua vine de la sine.

_MG_6960 copy

– Cum ți s-a părut experiența în cadrul proiectul „Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul My London Shop?
– A fost o experiență foarte interesantă pentru mine. Nu-mi cunosc încă nici mărimile corecte la haine sau încălțăminte, căci da, de când am slăbit am observat că trebuie să-mi iau și încălțăminte cu o mărime mai mică. Nu știam ce haine mi s-ar potrivi. Aici am încercat ceea ce în mod normal nu aș fi luat singură, și am rămas fascinată de cât de bine aș putea să arăt. A fost o provocare pe care am acceptat-o cu o mică reticență, dar care m-a încântat.

_MG_6863 copy _MG_6935 copy _MG_6845 copy _MG_6931 copy

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”
Fotografă: Mirell Rosh
Cameraman: Dumitru Jomir
Reporteră: Sabina Hirianov
Autoarea proiectului: Victoria Ungureanu
Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*