EVERYDAY STORIES INTERVIEWS SPECIAL

Natalia Ermicioi: O business lady de succes este și se simte liberă

Tânăra basarabeancă, studentă la Cluj  a reușit să se facă remarcată nu doar printre colegii săi. Președinta  Business Ladies Club acceptă cu încredere noile provocări, e frumoasă, ambițioasă, plină de energie și idei, într-un cuvânt e FEMEIE!

-Natalia, cum arată o  femeie de succes perfectă în viziunea ta?

O femeie de succes, în viziunea mea, în primul rând e împlinită cu ea însăși. Succesul din viața profesională nu poate acoperi insuccesul din viața personală și viceversa, de aceea, trebuie să existe un echilibru între cele două. O femeie de succes e senină în gândire și acțiuni, e deschisă și acceptă cu încredere noile provocări.

business

 

O femeie de succes este și se simte liberă, pentru că libertatea naște creativitate și creativitatea, la rândul ei, inovație și succes. O femeie de succes citește mult și este mereu informată. O femeie de succes ascultă mai mult decât vorbește, analizează foarte atent detaliile și își valorifică mereu inteligent potențialul, pentru a-și îndeplini obiectivele. O femeie de succes va impresiona mereu prin înțelepciune și carismă.

Natalia Ermicioi

-Ce  femei de succes te inspiră și de ce?

-Trebuie să recunosc faptul că sunt impresionată de Baronesa Margaret Thatcher, care a sfidat orice stereotip legat de femei și de alte doamne, al căror mod de a fi mă inspiră și mă ajută să-mi formez propriul meu model de ”femeie ideală”. De asemenea, fiecare femeie de succes pe care o întâlnesc, devine un mentor pentru mine, de la care învăț ce trebuie sau ce nu trebuie să fac. O femeie de succes trebuie să aibă grijă de imaginea pe care și-o creează, de aceea, este foarte important să învățăm inclusiv din greșelile celorlalți. De fiecare dată când întâlnești/cunoști o persoană, trebuie să analizezi impactul pe care l-a avut aceasta asupra ta: fie e pozitiv și e o binecuvântare, fie e negativ, devenind o lecție.

-Cât de mult contează pentru o business lady vestimentația și  make-up-ul?

-Foarte mult. E vorba de un brand personal pe care fiecare doamnă de succes fie și-l creează personal, fie o fac cei din jur pentru ea. Prin urmare, e mai bine să previi o eventuală imagine despre tine, pe care ți-o pot face alții și pe care nu o dorești, prin a-ți crea propriul brand personal. Și aici ne referim la modul în care ne îmbrăcăm, ne aranjăm, combinăm accesoriile, culorile, etc, modul în care răspundem la mail-uri, la telefon.

Modul în care ne adresăm unei persoane, modul în care răspundem unei provocări și multe multe detalii de acest gen. Și fiindcă Business Ladies Club cunoaște importanța acestui aspect, planificăm lansarea unui proiect bazat anume pe imaginea și brandul personal al viitoarei femei de succes. Despre ce este vorba? Curând o să aflați mai multe detalii, dacă o să accesați site-ul nostru: www.businessladiesclub.com.

-Care este rețeta succesului tău?

-Nu știu dacă pot încă vorbi despre un succes al meu. E mult prea devreme. Cresc și învăț continuu, mă dezvolt, îmbrățișez toate oportunităție care-mi apar în cale și mă automotivez, insuflându-mi ideea că trebuie să mă eliberez de orice formă de limitare, dezvoltând o încredere nelimitată în mine și în potențialul meu inspirat, intuitiv și creator.

Au fost multe provocări și lucruri pe care le-am învățat ”din zbor”, lucruri care m-au făcut mai pregătită pentru ceea ce urmează.

-Care este motto-ul clubului Business Ladies?

-Business Ladies Club- E secretul viitoarelor femei de succes!
Dacă vreți să știți ”secretul”, trebuie să deveniți membre BLC!

club

-Cea mai mare provocare, de când a luat naștere clubul, care a fost?

-Cu siguranță îndoiala… să continui sau nu această idee. Și paradoxal, tocmai cei care au încercat să-mi pună bețe-n roate, au fost factorul motivațional cel mai important. Și am continuat, mai în forță ca niciodată.

-Ai avut momente în care ai vrut să renunți și  ai zis „Gata, până aici  a fost”?

-Da. Am avut așa momente, cred că fiecare le are, dar mi-au fost oamenii dragi și echipa alături, m-au susținut și pentru ei, pentru mine, am hotărât să continui. Sunt la cel de-al 2-lea mandat și până în decembrie 2013 o să mă dăruiesc acestui Club, echipei și proiectelor pe care le vom derula împreună.

-Ce proiecte  pregătește Clubul  Business Ladies  pentru viitorul apropiat?

-În primul rând, vom organiza un eveniment în 19 martie, la Casino, unde planificăm să facem ceva deosebit comparativ cu ceea ce ați văzut până acum. Și cu această ocazie vă invit cu drag să ne vizitați site-ul și astfel veți afla mai multe detalii. Apoi, începem câteva proiecte în colaboare cu alte organizații, fundații și instituții din Cluj, bazate pe dezvoltarea posibilităților de implicare ale studentelor în stagii de practică și internship-uri.

De asemenea, proiecte interne care se vor axa pe dezvoltarea studentelor, proiecte de mentorat și desigur, proiectul despre imaginea viitoarei femei de success, despre care am pomenit anterior. Avem o agendă plină cu planuri și idei, deci urmăriți-ne activitatea!

Natalia Ermicioi

-Cine sau care este sursa de finanțare?

-Colaborăm cu mai mulți parteneri din mediul business clujean, care ne susțin proiectele inclusiv financiar, dar nu numai. Ne bucură deschiderea spre colaborare a partenerilor noștri.

-Cât de repede are loc schimbarea tinerelor  femei de afaceri din momentul participării la activitățile clubului?

-Schimbarea nu se produce peste noapte, bineînțeles. Noi încercăm să contribuim la dezvoltarea capacităților acestora, ca în viitor 80% dintre ele să devină femei de afaceri, acesta fiind și unul dintre principalele obiective ale Clubului. BLC-istele, conform statului, sunt membre în cadrul Clubului timp de un an, cu posibilitatea de a continua.

-Continuă propoziția: „ O business lady de succes este cea care…”

– …nu uită niciodată să se uite în oglindă, ca să vadă cât este de minunată, ce potențial nemaipomenit așteaptă valorificat și cât de multe poate obține, având încredere în forțele proprii.

 

Autor: Nicoleta SERGENTU

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.