O donație de 16 mii de lei pentru copiii cu autism! S-au implicat zeci de antreprenori

Caritate-5Aproape 40 de antreprenori autohtoni s-au implicat activ la desfășurarea târgului social ”Avem, deci dăruim” organizat în susținerea copiilor cu autism. Cei care au vizitat târgul au putut să achiziționeze de la haine, încălțări, produse cosmetice, bijuterii și cărți până la ciocolate, patiserie, ceai și cafea. Evenimentul a fost organizat de comunitatea ”Angry Business” și Everyday Journalism.
Caritate-37
Caritate-21
 La finalul evenimentului comercianții au oferit 10% din câștiguri, în rezultat s-au adunat 11 mii de lei și un set de jucării stil Montessori în valoare de 2000 de lei de la Vadim Calpajiu. De asemenea, antreprenorul Victor Buzatu a oferit copiilor 200 de ouă de prepeliță. În perioada campaniei online ”Oferă o șansă copiilor cu autism”, mai mulți antreprenori din comunitatea ”Angry Business” au adunat suma de 5 mii de lei. În total, AO ”SOS AUTISM” urmează să primească suma de 16 mii de lei.
Caritate-3
Caritate-4
Caritate-61
 ”Târgul de ieri a fost foarte important pentru noi din doua motive: financiar pentru ca avem mare nevoie de mobilarea centrului, de jocuri educative, materiale didactice, dar mai ales avem nevoie ca oamenii sa conștientizeze că exista asemenea copii și că unicul tratament este socializarea cu acești copii tipici. De aceea mulțumim foarte mult organizatorilor pentru ocazia acordată de a ieși cu copii noștri în fața oamenilor și de a le arăta copilul din spatele autismului. Cu banii strânși în cadrul târgului vom achita factura pentru încălzire, pentru că statul ne-a dat clădirea dar facturile și chiria le achităm noi și sumele sunt enorme”, a declarat una dintre mamele cu un copil cu autism de la AO «SOS AUTISM». Olga Guzun.
Caritate-72
Caritate-73
”A fost un eveniment ce a întrecut așteptările noastre la nivel de implicare. Scopul de a sensibiliza societatea vizavi de copii cu autism și încercarea de a strânge maxim cu putință fonduri, a fost atins. Am înțeles că e posibilă organizarea târgurilor și evenimentelor care oferă tuturor senzația de parte a unei fapte bune. Sunt recunoscătoare tuturor celor implicați în acest proiect”, a declarat una dintre organizatoarele târgului social ”Avem, deci dăruim”, Olga Țăpordei.
Caritate-77
Caritate-6
Caritate-18
”Dincolo de banii pe care am reușit să-i adunăm cu ajutorul acestei campanii, cel mai important este că oamenii vor ști ce înseamnă să fii copil cu autism, mai mult decât atât, oamenii vor ști cum e să fii părintele unui copil cu autism. Iar asta va face în așa fel încât acești copii să fie acceptați de societate și să reușească să se dezvolte la fel ca și ceilalți copii. Sper că această campanie a reușit să readucă în atenția tuturor fenomenul autismului și că oricine își dorește să îi ajute pe acești părinți o poate face oricând”, a spus Victoria Ungureanu, fondatoarea Everyday Journalism.
Totodată, mai mulți interpreți au acceptat să fie alături de copiii cu autism, oferind un program artistic. Marcel Roșca, Diana Brescan, Stela Botez și Gloria Gorceag au interpretat piese pentru publicul prezent la târgul social, dar și pentru copii cu autism prezenți la eveniment alături de părinți.
Caritate-86
Caritate-83
Caritate-85

Te îndemnăm să te implici și tu în campania”Oferă o șansă copiilor cu autism”și să contribuim împreună la dezvoltarea copiilor cu autism și la integrarea acestora în societate. Poți dona jucării la adresa: str. Grenoble 101, Școala internat nr 2, căminul nr3 sau bani la contul bancar al Asociației:AO «SOS AUTISM»

Codul fiscal: 1012620005753

Codul bancii: VICBMD2X883 

Nr. contului: 22244111446 ( MDL, EURO, USD).

Pentru detalii sună la nr:

Olga Guzun0688 80 988

Sursa: Everyday Journalism

Foto: Alex Iordache