BLOG SPECIAL Special

Oamenii devin puternici după ce depășesc loviturile puternice. Despre ”oligarhii” din viața mea

victoria ungureanuAșa pare de la distanță… că ei obțin lucrurile ușor. Probabil îi ajută cineva cu influență, le deschid ușile și le spun care sunt ”formulele” de cucerire a marilor companii. Așa pare de la distanță, dar cu adevărat lucrurile sunt altfel. Am să vă spun astăzi câte ceva din propria experiență. Cum ajungi să faci lumea să creadă că în jurul tău roiesc ”oligarhii” care te susțin, cum organizezi evenimente, cum obții  parteneriate și oricât de mari n-ar fi loviturile… cum știi să lupți mai departe pentru visele tale.

Sunt jurnalistă de profesie, dar de când am decis să fiu propriul șef, am început să fac vânzări și să organizez evenimente, deși nu am studii în domeniu și niciun mentor care ar putea să mă ghideze. Mă ghidez doar după o singură formulă  ”Idee- Curaj-Luptă”. Și luptele nu sunt ușoare, credeți-mă. Eu nu sunt vedetă de televiziune, nu sunt o persoană publică, sunt doar Victoria care crede că ideile sunt aplicabile și cu impact. Asta le explic oamenilor și niciodată nu încerc să îi conving. O alegere corectă, va fi  mereu o alegere care nu e făcută sub presiune. Nu-urile din viață ne duc spre da-uri mult mai valoroase. Nu sunt vorbe, sunt nu-uri și da-uri trăite cu adevărat.

În spatele unui succes afișat este mereu multă responsabilitate, riscuri, dezamăgiri și lecții de viață. Fiecare proiect mă învață cum trebuie să te comporți în ”jungla businessului” și că există două categorii de oameni: 1. Cei care te susțin pentru că ei cu adevărat cred în tine și în produsul tău. Ei cred că implicarea lor le va aduce și lor beneficii; 2. Cei care la început au nevoie de prea puțin de la tine… în așa fel încât începi să te simți norocoasă și într-un moment sensibil și important din viața ta… dau lovitura. Eu aleg să lucrez cu cei din prima categorie. Să fim win-win pe bună dreptate, fără fățărnicie, fără capcane, fără promisiuni zero.

Vă spun toate astea ca să înțelegeți că oamenii care vi se par fericiți și puternici, sunt de fapt oamenii care au trăit multe dezamagiri, le-au depășit și au învățat cum trebuie să se comporte în situațiile în care simt usturimea unei lovituri în spate. Și chiar dacă doare, acei oameni rămân la fel de blânzi, buni, accesibili și pregătiți pentru o nouă lovitură.

Nu-i mai judecați pe oameni după aparențe. Nu asociați succesul lor cu ”oligarhii”. În țara asta nu totul e în mâinile oligarhilor. În țara asta nu totul se face pe bani și pentru bani. Să te numești propriul șef e un risc, iar voi nu știți toate dedesupturile. Să organizezi un eveniment este un risc, iar voi nu știți toate detaliile. Să îți îndeplinești un vis e un risc, dar doar tu știi cât de mult a meritat după ce îl trăiești. Ultimul vis a fost ”Voice of Journalism 2016” și vreau să mulțumesc tuturor partenerilor și oamenilor cunoscuți și necunoscuți care mi-au fost alături. Mulțumesc și celora care m-au dezamăgit. Astăzi sunt mai puternică după lovitura voastră.

Într-o zi promit să vă povestesc totul într-o discuție publică, unde veți afla toate succesele și insuccele unei fete care la 25 de ani a luat-o de la zero. Iar de mai bine de un an, această persoană se îndepărtează de coeficientul zero… Credeți în voi. Lansați idei unice. Luptați! Și succesul va fi al vostru, nu al oligarhilor 🙂

Cu drag,

Victoria Ungureanu

Fotograf: Alex Iordache

Model: Vitalie Otgon, arhitect și directorul companiei de arhitectură ELMI-proiect

Ținută: Viggo Moldova

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*