Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova

Olga Fedosenco de la dansatoare la prezentatoare TV (Fashion Journalism)

 Olga FedosencoA practicat timp de 16 ani dansul sportiv ca într-un final să debuteze ca prezentatoare a știrilor din sport. Este vorba despre Olga Fedosenco, fosta prezentatoare a știrilor de la postul de televiziune TV7 și deținătoarea unui ten de porțelan. Olga este cea care  te va inspira în această săptămână cu 3 ținute deosebite și te va cuceri cu frumusețea ei.  

Olga Fedosenco-Olga a fost mereu stilată? Cum ți-ai schimbat stilul vestimentar de când ai devenit prezentatoare TV?

 – Într-adevăr cu apariția televiziunii în viața mea, mi-am schimbat și  în totalitate stilul vestimentar, însă eleganța și feminitatea am păstrat-o. Dacă știrile sportive le puteam citi în blugi și cămașă, atunci emisiunea «Стиль жизни» o prezentam în rochii și fuste elegante. Când am ajuns să prezint știrile la TV7, garderoba mea s-a completat cu multe sacouri, iar hainele au devenit mai stricte și mult mai elegante. Pentru mine întotdeauna a fost important ca hainele pentru aparițiile mele la TV să-mi placă și cel mai important, să mă simt comod. Anume din acest motiv hainele pentru televiziune mi le cumpăram singură.

-Nu este un secret pentru nimeni că ai un ten perfect. Ce faci pentru a avea o piele de porțelan?

– În primul rând vreau să le mulțumesc părinților pentru genele moștenite și pentru faptul că atunci când am făcut 3 ani, ei m-au înscris la gimnastică, iar pe urmă la dansuri sportive. Aceste ocupații nu fac altceva decât să  dezvolte plastica, să formeze figura, încrederea și responsabiliatea. Însă nu trebuie să ne bazăm doar pe gene, doar ca să arătăm bine, trebuie să ducem un mod sănătos de viață, să dormim nu mai puțin de 7 ore pe zi și mereu să ne aflăm în mișcare. Iar eu mă stărui să țin cont mereu de aceste sfaturi. Ceea ce ține de îngrijirea tenului, cred că cel mai important pentru mine este demachierea tenului. Fața trebuie permanent spălată și hidratată. Seara mereu mă demachiez, iar dimineața șterg tenul  cu cuburi de gheață din romaniță. În fiecare zi duc cont de un ritual special – cu jumătate de oră înainte de mâncare, beau un pahar de apă caldă cu lămâie și sunt foarte atentă la procurarea produselor cosmetic.

Olga Fedosenco-Când apari la TV, ce contează pentru tine mai mult, informația pe care o prezinți sau felul în care arăți?

– Evident informația. De cealaltă parte a ecranelor se află un auditoriu vast, iar eu nu am dreptul la greșeli. Și mai mult, în spatele fiecărei știri se află o muncă deloc ușoară a colegilor mei și eu nu-i pot dezamăgi. În același timp consider că fiecare prezentatoare TV are obligații în fața telespectatorilor – indiferent de ce emisiune prezintă, ea nu are dreptul să arate neplăcut, obosită, neîngrijită sau vulgară. Telespectatorii trebuie să simtă o plăcere estetică  de la fiecare apariție pe sticlă a prezentatoarei.

-Ce momente hazlii ai avut în direct?

– În timpul unei emisii în direct o colegă din redacție înregistra cu cineva un interviu pe telefon în camera de alături. Din întâmplare tehnicienii au încurcat boxele și au dat difuzorul la maxim la mine în studiou. Eu din start nu puteam înțelege de unde se auzeau așa de tare alte voci, iar toate astea s-au întâmplat în timp ce eu citeam informații serioase. Peste câteva clipe am înțeles ce se întâmplă și cu greu mă abțineam să nu râd. Iar ca să-mi pot controla zâmbetul pur și simplu am început să tușesc și așa de des încât după emisie toți mă întrebau dacă nu m-am îmbolnăvit.

 -Cum crezi la ce nivel se află jurnalismul de la noi din țară?Olga Fedosenco

– După părerea mea jurnalismul de la noi din țară a suferit mari schimbări și aș spune că nu chiar în direcția cea mai bună. Problema este în aceea că jurnaliștii sau transformat în ”instrumente” de propagandă în mâinele cuiva. Ca urmare – s-a schimbat realitatea media.

-Să revenim la stil. Pe cine admiri de la noi din țară la capitolul stil?

– Nu pot să spun că stilul cuiva de la noi din țară mă inspiră. Stilul meu l-am dezvolatat de una singură, dar e adevărat că în multe pe mine mă inspiră chiar mama mea. Gustul stilului la ea este unul deosebit!

-Găsim în garderoba ta haine din colecțiile brandurilor autohtone? Ce părere ai despre industria modei de la noi din țară?

– Desigur că am haine de producție autohtonă, dar cu părere de rău  nu așa de multe cum mi-aș fi dorit. În garderoba mea poți găsi rochii de la O’Blanc, Brio și tricouri de la Iuvas. Dacă e să vorbim despre industria fashion de la noi din țară, atunci totul depinde din ce unghi privești. Această ramură la noi în țară s-a dezvoltat foarte rapid, iar ca să facem cunoștință cu branduri noi, suntem ajutați anual de proiectul ”Din Inimă”. După părere mea, industria modei de la noi din țară a devenit un fel de petrecere originală. Show-urile se organizează și chiar avem ce să privim, chiar avem designeri talentați, dar producția acestor haine în cantități mai mari nu avem, asta pentru că la dezvoltarea lor este nevoie de bani deloc puțini. De aceea oamenilor le sunt mult mai cunoscute branduri ca Ionel, Zorile, care sunt finanțate de zeci de ani de stat. În același timp au apărut și alți producători de haine precum: Bombonici. Iuvas, Maicom, Vasconi, care se țin pe propria finanțare. Dar cel mai nou și cel mai strălucit reprezentant al industriei fashion este brandul O’Blanc, a cărui popularitate crește constant nu doar la noi în țară, dar și peste hotarile țării.

Olga Fedosenco

Olga Fedosenco-O critică la adresa femeilor și bărbaților din Republica Moldova …

– Dacă e să vorbim tot despre stil, atunci și bărbații, și femeile au început să se îmbrace mai stilat în ultimii ani, însă câteodată se poate de observat și catastrofe vestimentare. În același timp vreau să-i văd pe toți mai pozitivi și mai respectuoși și să se lase de invidiat. Doar din invidie s-au făcut multe fapte urâte, pe care oamenii pe urmă le regretă amarnic.

Spre final, cum a fost experiența în cadrul proiectului Fashion Journalism în parteneriat cu magazinul My London Shop?

– Înainte pe site-ul vostru eu citeam des interviuri cu jurnaliste și mă uitam la fotografii, dar nu aveam nici o tangență cu acest proiect. Acum o să spun tare scurt – foarte interesant. La prima vedere magazinul My London Shop nu pare a fi nimic original, dar asta e doar la prima vedere.  Într-adevăr acolo poți găsi ținute originale. Chiar și eu mi-am cumpărat o rochie, nu am rezistat tentației, însă și proiectul Fashion Journalism impresionează, și fotografa Mirell cu care am lucrat este un om cald și pozitiv. Pe lângă toate acestea, pe site-ul proiectului putem nu doar să facem cunoștință cu jurnaliști autohtoni, să privim poze originale cu ei, dar și să aflăm multe lucruri interesante despre viața lor. Succes echipei în realizarea altor proiecte noi!

Olga Fedosenco

Olga Fedosenco

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”, adresa: Ștefan Cel Mare 69, Casa de nunți ”Oscar”, etajul 2, telefon: 022592240/060516899

Fotografă: Mirell Tur

Reporteră: Sabina Hirianov

Autoarea proiectului: Victoria Ungureanu

Sursa: Everyday Journalism

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*