BLOG

Oratoria… businessul viitorului? // EDITORIAL

Victoria UngureanuVictoria UngureanuN-am fost vorbăreață deloc, ba chiar aș putea spune că în copilărie eram ”fără limbă” sau cum se mai replica în popor ”ai înghițit limba?”. Vorbeam puțin și doar atunci când trebuie. La școală, atunci când era nevoie să ofer un răspuns, îl gândeam tare bine. Știți voi teama aia pe care o avem cu toții să nu spunem vreo prostie. Acum frica asta pot s-o am doar la o întâlnire cu un băiat 😀 În rest, gura nu mai tace 😀 Cum am ajuns la această performanță?

Meseria pe care o practicăm și oamenii pe care ne este dat să-i întâlnim, să socializăm și să construim anumite relații, au o influență majoră. Eu nu m-am transformat peste noapte, dar știu că îmi doream mult această transformare. În timp am înțeles, orice vrei să obții are nevoie de ceva timp și de mult antrenament. Nu slăbești 10 kg într-o săptămână, așa că nu apuci nici să fii cel mai bun orator în 2 zile. În schimb, în 2 zile poți afla multe secrete, pe care le poți aplica la antrenamentele tale în fața unui public.

Să nu lungesc vorba. În cazul meu n-au fost 2 zile, ci chiar 4 zile. Două zile de oratorie și 2 zile de training pentru traineri. În 4 zile cred că am avut vreo 4 discursuri spontane, un fel de teste pe neașteptate. Știți senzația aia când ți se pune o întrebare, parcă nu știi ce să răspunzi, dar oricum ai ce spune, dacă știi să-ți aduni gândurile. După 7 ani de jurnalism și interacțiune continuă cu oameni, după zeci de emisiuni moderate la radio și discursuri spontane în fața unui public necunoscut, mă îndoiam că trainerul Alexandru Bordea ar putea să mă mai învețe ceva. Știți de ce am decis totuși să particip la aceste cursuri? Pentru că oricât de multe nu ai ști, oricum e nevoie uneori de un refresh la informația pe care o deții, iar eu la trainingul lui Alexandru am înțeles că nu știam cam multe.

victoria ungureanuDe exemplu:

-Câți dintre voi știau că într-un discurs 7% contează ce spui, 35 % cum spui și 58% cum gesticulezi (non-verbalul)?

-Câți dintre voi au frica de a vorbi în public și sunt compleșiți de emoții? Să știți că prezența emoțiilor într-un discurs vă pot face mai umani, mai credibili, mai aproape de publicul vostru.

-Câți dintre voi și-au filmat discursurile și le-au analizat? 

Cred că știți răspunsul și mai știu că la următorul meu discurs în public voi fi mult mai coerentă și mult mai convingătoare. Și ca să răspund la întrebarea din titlu – Oratoria – businessul viitorului? Cu siguranță! 

Comunicăm în diverse medii și circumstanțe și de fiecare dată vrem să reușim să spunem ceea ce gândim, să fim înțeleși, ascultați și apreciați (aplaudați). Eu deja am un plan în cap 😀

Ai și tu șansa să trăiești experiența pe care am avut-o și eu la cursul ”Public Speaking – cum să fii un orator convingător”. La data de 11 iunie toți doritorii vor fi provocați să vorbească în fața unui public.

Toate detaliile AICI!

Cu drag de voi,

Victoria Ungureanu

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*