NEWS SPECIAL

PLDM vrea să cunoască cine sunt proprietarii instituțiilor media

Deputații PLDM au înregistrat un proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Codului audiovizualului al Republicii Moldova. Documentul conține mai multe prevederi ce țin de transparența proprietății mass-media și asigurarea accesului publicului la informația privind proprietarii instituțiilor de media, transmite UNIMEDIA.

Inițiativa legislativă propune noțiuni noi de completare a Codului Audiovizualului dar și proceduri concrete de participare a radiodifuzorilor la concursul de obținere al licenței de emisie. În acest sens, informațiile participantului la concursul de licențiere urmează a fi publicate pe pagina web a CCA, în cel mult trei zile lucrătoare de la depunerea solicitării.

Dincolo de aceasta, orice schimbare intervenită în perioada de la depunerea ofertei și până la acordarea licenței de emisie, trebuie comunicată Consiliului. La rândul lor, membrii CCA pot solicita informații adiționale privind proprietarul și raporturile juridice ale acestuia, cu persoanele afiliate. În cazul în care, solicitantul nu va prezenta integral informațiile și actele prevăzute de norma legală, CCA poate respinge oferta respectivă.

În aceeași ordine de idei, radiodifuzorii privați vor fi obligați să prezinte anual, până la 1 mai, un raport de activitate, conform modelului aprobat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.