DIVERTISMENT INTERVIEWS SPECIAL Special

Povestea balerinilor, îndrăgostiți pe scenă și în viață|FOTO

BALETInterviul de astăzi este unul special, la fel ca și domeniul despre care vom povesti – baletul. Îi cunoaștem pe Cristina și Alexei Terentiev, doi balerini, îndrăgostiți pe scenă și în viață.

Cristina și Alexei s-au cunoscut pe scenă, ambii practicând baletul. De 16 ani aceștia formează un cuplu și în viața reală, împărțind împreună aceeași scenă, aceleași concerte și aceleași ropote de aplauze. Cristina dansează balet de la patru ani, pe parcursul activității obținând zeci de premii și titluri, precum Maestră în Artă (2007) și Artistă a Poporului (2015). Alexei a devenit solist al Teatrului de Operă și Balet la doar 17 ani, iar în 2015 a obținut titlul de Artist Emerit al Republicii Moldova și Artist al Poporului. Împreună, cei doi au cucerit scenele celor mai mari orașe din lume, dansând de peste o mie de ori piesa „Lacul Lebedelor”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Don Quixote” sau „Romeo și Julieta”.

Cunoaște povestea balerinilor Cristina și Alexei Terentiev. Întrebări identice, răspunsuri diferite. Fâșii de gânduri și sentimente. Balet, iubire, destin…

Balet

EL este…

Cristina – … viața mea. Suntem împreună de 16 ani, mi-ar fi imposibil să mă gândesc la o viață fără el. Alexei nu este doar jumătatea mea, ci tot ceea ce sunt eu.

EA este…

Alexei – … înainte de toate, o balerină performantă; și, desigur, soția mea iubită, mama fiicei noastre Alis și gospodina casei.

Dragostea noastră…

Cristina – … este ceea ce respir. Eu mă gândesc la noi, la familia noastră, în fiecare secundă. Dragostea mă inspiră să fiu ceea ce sunt.

Alexei – … este familia, copilul și toate momente din cariera noastră, care ne oferă posibilitatea să arătăm sentimentele, iar spectatorii să vadă ceva inedit.

balet

Oamenii nu știu despre Alex că…

Cristina – … el este foarte bun, foarte gingaș. Lui îi plac copii, animalele, natura, iar aceste lucruri spun multe despre caracterul unui om.

Oamenii nu știu despre Cristina că…

Alexei – … de mulți ani ea dansează cu o traumă cronică, căreia nu vreau să-i dau nume. Oamenii nu știu că a suferit o operație, iar la fiecare jumătate de an suportă injecții dureroase. În astfel de cazuri, mulți lasă baletul, dar Cristina nu poate trăi fără dans.

balet

Baletul este…

Cristina – … viață. Dansez de la patru ani și am ajuns să mă gândesc tot timpul la balet.

Alexei – … o artă, care vine din străbuni. Trebuie să ne mândrim că acesta este practicat și în țara noastră.

Cea mai mare provocare în cariera noastră…

Cristina – … este faptul că în fiecare zi te doare totul, că fiecare zi este la fel ca și prima. Uneori obosești nu doar fizic, ci și psihic.

Alexei – … sunt multe greutăți și traume. Nu toți pot suporta provocările meseriei, însă dacă ești optimist, poți depăși ușor greutățile.

balet

balerini

Aș renunța la balet dacă…

Cristina – … nu cred că aș putea renunța, eu nu am altă pasiune. Tot timpul am dansat, chiar și atunci când am născut.

Alexei – … roboții vor dansa mai bine decât oamenii, dar până atunci sunt nevoit să lucrez din greu; totuși, eu știu dansatori ce se mișcă ca roboții.

Dansul ne dă…

Cristina – … posibilitatea să ne deschidem sufletul. Este minunat când, la finele unui spectacol, ești învăluit de aplauze.

Alexei – … dansul este un element al culturii. Încercați să răspundeți la întrebarea „ce ne dă nouă cultura?”.

Dansul ne ia…

Cristina – … poate un pic de sănătate. La fel ca și în sport, în balet sunt multe traume și puțină odihnă. Însă eu cred că, dansul mai mult ne dă decât ne ia.

Alexei – … dansul ia emoțiile de la noi și le transmite publicului, iar oamenii, la rândul lor, ne transmit nouă emoții prin aplauze.

balet

balerini

Iubesc…

Cristina – … natura, muzica, animalele și să descopăr sufletele oamenilor.

Alexei – … familia, prietenii, mașina, pescuitul, marea și multe altele.

Urăsc…

Cristina – … faptul că uneori sunt leneșă, iar asta se întâmplă atunci când obosesc. Fac doi pași în spate, plâng, mă ridic și merg mai departe.

Alexei – … Hai să lăsăm asta după paranteze.

balet

Pe scenă suntem…

Cristina – … sinceri. Pe scenă, fiecare artist arată cum îi este sufletul, iar spectatorii simt atunci când tu nu ești tu.

Alexei – … ca pensulele unui pictor, cu care acesta își realizarea opera. În fiecare piesă de balet, noi suntem altfel.

Visul meu este…

Cristina – … să deschid o școală în Moldova pentru oamenii de toate vârstele, care cândva și-au dorit să devină balerini, dar ceva i-a împiedicat. Îmi doresc să deschid un muzeu, în care să fie adunate exponatele și istoriile artiștilor ce-au avut succes în balet.

Alexei – … nu vi-l pot spune, o voi face atunci când se va îndeplini.

balerini

Când nu voi mai face balet…

Cristina –  mă voi ocupa de proiectele enunțate anterior.

Alexei – … nu știu ce voi face, cert este că îmi doresc să fiu de folos societății mele.

balerini

Autoare: Angelina Mașcauțan

Foto: Victoria Tihonova

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*