NEWS SPECIAL

Program de instruire pentru jurnaliști. Aplică!

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), in parteneriat cu Hilfswerk Austria în Moldova, invită jurnaliştii la un program de instruire axat pe mediatizarea problemelor cu care se confruntă persoanele dezavantajate, socialmente vulnerabile.

Timp de două zile, experţii Petru Macovei (director executiv Asociaţia Presei Independente) şi Alina Radu (directoare Ziarul de Gardă) vor instrui jurnaliştii cum să scrie despre persoanele dezavantajate (tineri în dificultate, copii şi tineri cu dizabilităţi, etc.), respectând principiile eticii jurnalistice şi promovând valorile unui jurnalism de calitate.

Instruirea va include atât componente teoretice, cât şi prezentarea unor studii de caz, lucrul în grup, analiza unor exemple pozitive şi negative de materiale ce reflectă istoriile de viaţă, problemele categoriilor dezavantajate, copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi.

Training-ul va avea loc în perioada 22-23 martie 2013, la Chişinău în incinta Institutului Muncii (str. Zimbrului 10).
Cheltuielile pentru cazare şi alimentare sunt acoperite de organizatori.

Doritorii de a participa la program sunt rugaţi să trimită CV-ul la adresa de e-mail: coordonator@ijc.md sau la adresa CJI, str. Sciusev 53.

Data limită – 14 martie 2013. Participanţii vor fi selectaţi în bază de concurs.
Numărul de participanţi este limitat.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon – 0 22 213 652, Departamentul Instruire. Persoană de contact – Cristina Bobârcă, coordonatoare de programe CJI.

Programul de instruire face parte din proiectul „Consolidarea actorilor comunitari: suport pentru îmbunătățirea incluziunii sociale a copiilor și tinerilor cu CES”, lansat de Reprezentanța AO Hilfswerk Austria în Moldova, implementat cu sprijinul financiar al Fundației ERSTE.

Programul este organizat de CJI la solicitarea Reprezentanței AO Hilfswerk Austria în Moldova.

Sursa: ijc.md

Comments are closed.