EVERYDAY STORIES PR SPECIAL Special

Beauty proiect with Cristina Tabun. Bloggerița este de nerecunoscut! FOTO

Bloggingul este o pasiune care a transformat-o atât de mult ca persoană, încât a ajuns să își adore mult această pasiune. Cristina Tabun și-a lansat blogul fiind interesată de fashion. Inițial aceasta le recomanda cititoarelor ținute achiziționate de la second. Astăzi Cristina are colaborări cu brandurile autohtone și cu magazinele online internaționale. Află din interviu cum a crescut Cristina Tabun în bloggingul din Moldova.

-În ultimii ani ai devenit una dintre cele mai active fashion bloggerițe din Moldova, colaborând cu branduri autohtone și site-uri de haine internaționale. Ce te motivează să fii activă săptămânal și să vii cu noi recomandări de ținute pentru cititoarele tale?

-Îmi place la nebunie ceea ce fac, iar asta mă motivează suficient ca sa creez continuu. Fiecare colaborare nouă e o provocare pentru mine, iar atunci când primesc un feedback pozitiv mă încarc cu energie și cu poftă de creație și experimente stilistice. Mereu sunt nerăbdătoare să creez ceva nou, să inspir și să le arat cititoarelor mele că putem sa ne îmbrăcăm frumos și cu bani puțini.

-Ești angajată și știu că faci și unele sacrificii pentru editorialele foto pe care le urmărim… fotoshootinguri la ora 6 dimineața. Cum te-a dezvoltat bloggingul și care e cea mai importantă lecție, pe care ai în învățat-o fiind bloggeră?

-Da, am făcut unele sacrifii pentru a avansa cu blogul, însă au meritat. Sesiunile foto de la ora șase dimineața sunt în trecut, am un job nou care îmi oferă mai multă flexibilitate cu timpul și pot mult mai ușor să-mi programez întâlnirile, colaborările și alte evenimente. Bloggingul m-a dezvoltat foarte mult, am devenit foarte responsabilă și atentă la tot. Una dintre cele mai importante lecții pe care am învățat-o este că trebuie să fii o prietenă sincera pentru cititoare și o avalanșă nebună de idei pentru cei cu care colaborezi.

-Pe lângă recomandările de ținute, ai și rubrici beauty pe blog. Ce înseamnă frumusețea pentru tine?

-Proiectele de beauty ocupă un loc aparte în inima mea. Ador să creez conceptul de la zero și să exprim prin idei viziunile pe care le am. Totodată îmi place să fiu atentă la toate detaliile: machiaj, manichiură, coafură, accesorii și ținută. Am foarte multe idei noi legate de proiecte beauty pe care vreau sa le realizez cât mai curând. Nu cred că există femei frumoase sau urâte, văd în fiecare femeie ceva special și cred că totuși frumusețea adevărată vine și din interior.

-Un blogger transmite un mesaj publicului prin ținutele și look-ul său… deși nu aleargă la fiecare shooting la salonul de frumusețe. Tu ce „tradiții beauty” ai pentru fotoshootingurile?

-Sincer, nu prea am multe „tradiții beauty” la sesiunile foto. Îmi place să port părul „coafat-decoafat” adica lejer , foarte rar folosesc placa. Machiajul cât mai natural posibil, câteodată pun accent pe buze cu vreo nuanță mai suculentă. Neapărat folosesc iluminatorul, îmi place să am fața luminoasă în poze. Cam atât, în rest ma strădui să pun în valoare mai mult ținuta pe care o prezint.

-Există însă și excepții când apelezi la un specialist beauty? Când și de ce?

-Merg la salon doar pentru a-mi vopsi părul, în rest am și uitat când am fost ultima dată. Chiar dacă merg la evenimente mai importante, mă machiez și mă coafez singură. Sunt perfecționistă, decât să merg la vreun salon și să nu fie rezultatul pe care l-am dorit mai bine fac eu ce știu mai bine.

-Cum a fost experiența în proiectul beauty și unde ai purta acest machiaj? Cum a fost să lucrezi cu Liuba Ojog?

-A fost o experiență foarte plăcută și frumoasă. Liuba e un specialist care simte cu fiecare por ceea ce face, m-am îndrăgostit în machiajul pe care l-a realizat. A reușit să facă în așa fel încât să nu mă recunosc. Sunt încântată când cunosc oameni talentați care sunt pe aceeași undă cu mine. Machiajul l-aș purta oriunde, e perfect realizat, a reușit cu măiestrie să-mi camufleze toate imperfecțiunile.

-Frumusețea motivează orgoliul (defect sau calitate) sau este doar un detaliu fizic, pe care îl poți remodela cum simți și vrei tu?

-Trăim într-o perioadă unde ne dorim totul sa fie perfect, chiar și noi vrem să fim perfecți, însă nu întotdeauna perfecțiunea este apogeul dorințelor. Frumusețea cu siguranță motivează orgoliul și e la limită între defect și calitate. Dacă putem să ne stăpânim orgoliul și să coborâm cu picioarele pe pământ, frumusețea noastră o să capete numai nuanțe pozitive.

-Ne amintim că în 2015 ai scris primul editorial fashion despre hainele de la second pe site-ul Everyday Journalism. Cum au evoluat alegerile tale vestimentare de atunci până astăzi? Mai faci shopping la second? De ce?

-Îmi amintesc cu mare drag de experiența pe care am avut-o alături de echipa Everyday Journalism și sunt recunoscătoare de șansa care m-a motivat să scriu și mai mult pe blog. Când am suficient timp liber mai merg pe la second hand în căutare de comori. Acum însă e un pic mai dificil deoarece stilul meu a evoluat, iar colaborând cu magazinele online practic nu mai am necesitate să cumpăr haine.

-Care sunt în opinia ta calitățile care îl definesc pe un blogger fashion și beauty? Cât de mult contează în această carieră să ai încredere în tine, să știi că ai o ținută și un look potrivit?

-Una dintre calitățile unui blogger este în primul rând sinceritatea și respectul față de oamenii care te urmăresc. E foarte important să inspiram atât prin ținute, cât și prin fapte bune. Mă strădui să scriu doar despre lucruri pozitive și nu las loc pentru nimic negativ. Evit „haterii” și nu le răspund niciodată. Încerc mereu să prezint ținute frumoase și să dau sfaturi utile, pentru asta ne și urmăresc oamenii – pentru a vedea o doză zilnică de inspirație.

Opinia specialistei Liuba Ojog – make-up artistă:

Coloristica am ales-o potrivită pentru o cină, care să se asorteze cu vestimentația și culoarea ochilor Cristinei. La ea pleoapele exterioare sunt căzătoare, respectiv le-am modelat cu ajutorul linie de tuș retușate în sus. Accentul l-am pus pe buze în asortare cu nuanța fardurilor. În rezultat, am obținut un look de care am rămas și eu și Cristina mulțumite.

Liuba Ojog are o experiență de 9 ani în domeniul make-upului profesionist, organizând periodic master classuri și cursuri de machiaj. Pentru detalii – click aici.

Sursa: Everyday Journalism

Make-up: Liuba Ojog

Fotografă: Margarita Cernei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*