EVERYDAY STORIES INTERVIEWS SPECIAL

Randi: ”Muzica din Republica Moldova se îndreaptă spre o direcție bună”

Este un interpret foarte cunoscut în România, iar în ultimii ani a ajuns și în Republica Moldova, Ucraina și Rusia împreună cu Mishelle. Interpretul roman Randi recunoaște că la Chișinău l-au uimit femeile frumoase și mâncarea bună. El spune că pune preț pe propria satisfacție de a face muzică și nu pe cât de mare e sacul de bani adunați din muzică. Află din interviul publicat de site-ul moldova.org ce părerea are Randi despre interpreții și muzica din Republica Moldova.

Colaborarea cu Mishelle a fost una de succes în mai multe țări. Ați ajuns împreună și la publicul din Rusia. De ce crezi că piesa ”Only you” a cucerit publicul rus și cât de importantă a fost pentru tine această cucerire?
Cred că sound-ul piesei Only You a fost pe placul publicului rus, fapt care mă bucură, pentru că îmi face plăcere să cant pentru publicul rus.

Ai observat diferențe între publicul român, moldovean și cel rus? Care sunt ele?
Nu sunt mari diferențe între publicul român, moldovean și cel rus. Sunteți toți extraordinari și vă iubesc.

Urmează și alte colaborări muzicale cu Mishelle?
Deocamdată nu urmează alte colaborări cu Mishelle, în sensul de featuring, dar voi continua colaborarea pe partea de producție.

Ce proiecte muzicale urmează să lansezi în acest an? 
Anul 2013 este dedicat relansării Morandi, precum și unor alte proiecte muzicale pe care le produc prin intermediul Famous Production, casa mea de producție muzicală. Este vorba de Shaka Muv, care se pregătește de lansarea celui de-al treilea single, Mike Angello, care va lansa luna aceasta cel de-al doilea single, Planeta Loco, cu care tocmai am lansat un remix, Quimey Neuquen. De asemenea, ne pregătim de lansarea unui nou proiect muzical, Andreas, primul DJ produs de Famous Production.

Care este piaţa muzicală care ți se pare cea mai atractivă și cum vezi industria muzicală din Republica Moldova?
Piața muzicală cea mai atractivă pentru mine a fost întotdeauna aceea unde îmi este apreciată muzica și cred că acest lucru este valabil pentru orice artist. Consider că piața muzicală din Moldova este în continuă creștere, văd că se mișcă într-o direcție bună. Și mă aștept la multe surprize plăcute din partea artiștilor moldoveni.

Spune-mi 3 lucruri care te-au surprins ori de câte ori ai fost la Chișinău

Mâncarea bună, reacția fanilor, pe care îi iubesc, precum și femeile foarte frumoase.

În Republica Moldova, de exemplu, interpreții spun că muzica este o investiție fără câștig. Cum e în România?
Cred că atunci când ești talentat, pui suflet în ceea ce faci și câștigurile financiare vor apărea. Dar eu personal nu mă concentrez pe partea financiară, ci fac ceea ce fac din plăcere și am o satisfacție imensă atunci când văd că oamenii apreciază și ascultă muzica mea, când le văd reacțiile în concerte. Asta este cel mai de preț lucru pentru mine.

 Ce îi garantează succesul unui interpret? Buzunarul sau talentul?
Categoric talentul.

RandiTu ai studii muzicale? De ce crezi că ți-a reușit să obții succes în cei peste 8 ani de la lansare în muzică, inițial în trupa ”Morandi” și apoi ca și solist?

Da, am studii muzicale, liceul precum și Conservatorul. In ceea ce privește succesul Morandi, cred că pasiunea noastră, a mea și a lui Marius Moga, cât și faptul că muzica noastră era pe placul publicului sunt „secretele” succesului nostru.

La ce a trebuit să renunți ca să faci o carieră muzicală? Cariera muzicală presupune sacrificii? Care sunt ele?
Nu pot spune ca am renunțat la ceva anume pentru a ma dedica muzicii. Însă da, sunt sacrificii care trebuie făcute și printre ele cel mai important este timpul. Din păcate de multe ori a trebuit să renunț la timpul petrecut cu familia și prietenii, pentru că eram plecat în concerte sau la studio.

Cine și ce este cel mai prețios pentru tine în viață?
Cel mai prețios lucru pentru mine este familia. Nepoțelul meu, Andrei, înseamnă enorm pentru mine.

Spuneai că familia valorează foarte mult pentru tine. Despre viața ta personală nu s-a prea scris. Când ne inviți la o nuntă?
Despre viața mea sentimentală nu s-a scris pentru că îmi place să păstrez discreția. Tot ceea ce vă pot spune este că nu planific vreo nuntă în viitorul apropiat.

În copilărie erai năzbătios. Cum este Randi, cel de astăzi?
Cred că am păstrat o parte din trăsăturile copilăriei, în sensul că sunt o fire veselă, îmi place să fac glume.

Ce rol au jucat femeile în viața ta?
Ca în viața fiecărei persoane, și în viața mea relațiile pe care le-am avut și-au pus amprenta asupra mea. Și da, pot spune că viața mea sentimentală a constitui de multe ori sursa de inspirație.

Autor: Victoria UNGUREANU

Sursa: Moldova.ORG

sursa foto: liberatea.ro

Comments are closed.