NEWS SPECIAL

Recomandare! Un film despre tragedia unui cuplu de jurnaliști

„In munca sa, Danny s-a luptat să stea departe de dogme, să facă compromisuri. Nu a reprezentat o țară sau un steag, ci doar a urmărit adevărul. A fost cel ce a ținut o oglinda și a forțat oamenii să se uite în ea. Care era o alta cale mai bună de a respecta lumea?” (Mariane Pearl)

In cei 5 ani care au trecut de la moartea lui Daniel Pearl au mai murit 230 de jurnaliști aflați la datorie. Pe 23 ianuarie 2002, viața Marianei Pearl s-a schimbat definitiv. Soțul ei, Daniel, seful biroului din Asia de Sud al ziarului Wall Street Journal facea cercetări în legătură cu un terorist Richard Reid.

Avea o întâlnire cu un om de legătură și când a plecat spre acea întâlnire i-a spus soției că probabil va întârzia la cina. Dar nu s-a mai întors niciodată. Infruntând moartea, călăuzită fiind de spiritul neînfricat al lui Danny dar și de credința în puterea jurnalismului, Mariane a hotărât sa scrie despre dispariția lui, despre efortul intens de a-l găsi, despre eventuala lui asasinare.

Așa s-a născut A Mighty Heart: The Brave Life and Death of my Husband Danny Pearl care s-ar traduce: O inimaăputernică: Viața curajoasă și moartea soțului meu Danny Pearl.

Sursa: cinemagia.ro

Comments are closed.