NEWS SPECIAL

Recomandarea de weekend: Duminică dimineața vezi filme a doi regizori români (CRONOGRAF)

Duminică dimineața vei putea urmări filme a doi regizori din România, Andrei Dăscălescu și Paul Mureșan. Acestea vor putea fi urmărite în cadrul Festivalui CRONOGRAF, la ODEON. Filmele sunt despre Tășuleasa Social, organizația care plantează copaci, ecologizează râuri, păduri și peșteri, ajută victimele inundațiilor și ale viscolului.

În România, există un loc care trăiește prin voluntariat și care, tot cu ajutorul voluntarilor, încearcă să transforme lumea în care trăim într-o lume mai bună.  Primul, care începe la 10:30 duminică dimineața, se numește chiar… „Un film fain” și este un documentar care urmărește activitățile asociației Tășuleasa Social timp de aproape un an, în 2012. Autorul documentarului este Andrei Dăscălescu, regizor deja consacrat în plan internațional. Acesta s-a oferit, voluntar, să realizeze un film despre asociație după ce i-a cunoscut pe voluntari și pe președintele asociației, Alin Uhlmann-Useriu, și după ce a participat la o acțiune de împădurire organizată de aceștia. În film apar, printre alții, personalități ca Marcel Iureș, Ada Milea, Ion Barbu, Cosmin Bumbuț, dar și Maria Răducanu și trupa Robin and the Backstabbers.

Cel de-al doilea film despre Tășuleasa Social este un o animație care prezintă povestea adevarată a asociației de la înființare și pâna astăzi. Naratorul este actorul Marcel Iureș, iar realizator este tânărul Paul Mureșan, voluntar la Tășuleasa de peste 7 ani de zile. Animația, denumită sugestiv „Ușor poate oricine”, este desenată integral de mână, pentru ea fiind făcute peste 2500 de desene.

Vizionarea acestor două filme este importantă pentru că ele arată o alternativă la felul în care merg lucrurile în societatea de astăzi, iar spectatorul poate fi inspirat într-un sens pozitiv și poate fi motivat să pornească o schimbare în jurul lui.
Pentru a afla mai multe despre Tășuleasa Social, puteți vizita site-ul www.tasuleasasocial.ro sau pagina de Facebook,facebook.com/tasuleasasocial.

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.