Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova

Reportera de la diez.md Alina Gîrneț într-o experiență unică în proiectul Fashion Journalism

_MG_0k517 copy

Ea este una dintre cele mai  harnice reporterițe de la diez.md. Alina Gîrneț este jurnalista cu oportunitățile în față și mereu în continuă schimbare. Ea oferă cititorilor săi cele mai echidistante știri. Astăzi, Alina a spus da unei noi provocări pentru dânsa, iar noi i-am schimbat radical stilul vestimentar pentru o oră de la unul practic și comod la unul șic și stilat. Rezultatul este unul deosebit și jucăuș.

– Alina în interviul nostru anterior ai spus că preferi adidași și ghiozdanul în locul pantofilor cu toc și genți. S-a schimbat ceva de atunci?
Stilul meu nu s-a schimbat în ultimul timp foarte mult, am rămas pe aceeași notă, încă prefer pantofii sport, și cu siguranță nu am renunțat la ghiozdane.

_MG_060k5 copy

– Ai putea pe parcurs să-ți schimbi stilul vestimentar de la unul casual și comod pe unul mai stilat și glamuros?
– Asta se întâmplă ocazional. În dependență de evenimentele la care merg, stilul meu alunecă și în nuanțe „șic”. Cu toate astea, rămân pe ideea că este bine și frumos tot ceea ce-mi oferă o stare de confort și mă face să mă simt sigură pe mine.

_MG_06k49 copy

– Care e cea mai scumpă piesă din garderoba ta și unde obișnuiești să faci shooping?
– Pot să dau mulți bani pe încălțăminte, sunt convinsă că ceea ce încălț îmi va influența direct sănătatea. În general, scotocesc magazinele de outlet și brandurile internaționale „tinerești”, unele dintre care se găsesc și la noi, care oferă prețuri acceptabile pentru o tânără la 21 de ani, iar când merg în străinătate urmăresc numaidecât reducerile de sezon, care sunt reale.

_MG_06k23 copy

– Ce haine găsim în garderoba ta semnate de designeri autohtoni?
– Îmi place foarte mult ce se „naște” acum în materie de design autohton. Am rochii și fuste de la K’ali, pantaloni de la Tricon.  Merg des prin magazinele „Din inimă” și apreciez mult diversitatea care începe să prindă contur. Când vezi hainele designerilor noștri vezi de fapt multe idei gândite și coapte timp îndelungat, care ulterior sunt materializate în produse de calitate, iar prin calitate și câștigă acum teren designerii noștri.

_MG_06k27 copy

– Ce nu ai putea purta niciodată sub nici o formă?
– Nu zic niciodată, niciodată. Sunt atât de multe situații în viață, încât nu pot să prezic ce provocări îmi va aduce ziua de mâine. Însă, oricât de multe schimbări nu aș face în stilul meu vestimentar, știu cu siguranță că el va fi reprezentativ cu statutul meu, cu starea mea de spirit, așa încât ce va fi vizibil pe dinafară va fi direct proporțional cu ce se află înăuntru.

_MG_k0542 copy

– Care sunt greșelile de stil pe care permanent le observi la jurnalistele din țara noastră?
– De multe ori am observat că jurnalistele tind să nu respecte un anumit stil adecvat evenimentelor la care merg. Se înțelege că nu te pornești de acasă cu mai multe ținute astfel încât fiecare să fie potrivită unui eveniment sau altuia, de aceea ar fi bine ca jurnalistele să adopte un stil universal, care să le oferă atât confortul de care au nevoie, dar și să respecte o etică potrivită evenimentului.

_MG_0k601 copy

– Cine sunt jurnalistele pe care le apreciezi la capitolul stil vestimentar și profesionalism?
– Nu am să merg departe de biroul în care lucrez. Îmi admir foarte mult colegele, Olesea Cember și Elena Guțu, pentru faptul că adoptă acel stil universal despre care vorbeam mai sus. Deși, avem un job care ne ține mereu în mișcare, fetele preferă fustele și rochiile casual și știu mereu să combine culorile, astfel încât să-mi scoată mereu zâmbete de admirație. Iar dacă vorbim de profesionalism, atunci cu siguranță tot de la ele învăț cel mai mult, întrucât împărțim împreună și succese și eșecuri, cel mai important este însă, că știm să scoatem din toate acestea doar lecții învățate.

_MG_06k7 copy

– Cum ți s-a părut experieța în cadrul proiectului Fashion Journalism în parteneriat cu magazinul My London Shop?
– Experiența a fost una din provocările imprevizibile despre care menționam anterior că ne pot apărea adesea. Am acceptat și m-am lăsat dusă de val de recomandările fotografei. „Zâmbește frumos, simte-te liberă, aruncă pălăria, privește cochet”  – cam așa s-a produs toată nebunia, care cu siguranță îmi va rămâne mereu în memorie.

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”
Fotografă: Mirell Rosh
Cameraman: Dumitru Jomir
Reporteră: Sabina Hirianov
Autoarea proiectului: Victoria Ungureanu
Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*