EVERYDAY STORIES

Rețeta pentru vânzări de succes! Află CUM în 6 lecții

alexandru bordea

Astăzi fără vânzări și fără oameni care știu să vândă eficient, orice companie ar falimenta. Așa cum lucrurile par de multe ori mai complicate decât sunt, Compania ”Angry Business ”anunță lansarea cursului la tema ”Vânzător cu rezultate”, care va dura 6 săptămâni, timp în care participanții vor afla totul despre o vânzare eficientă și repetată. În discuția de astăzi afli de la trainerul cursului Alexandru Bordea  despre ce înseamnă să fii un vânzător de succes și ce îl face pe client să revină de fiecare dată la tine, la serviciul sau produsul pe care îl vânzi. Lectură plăcută!

-Când și cum ai descoperit domeniul vânzărilor?

-Atunci când alți copii după școală mergeau în diferite activități extra școlare, mai exact de prin clasa a 7-a. A fost mai degrabă o necesitate decât o dorință la acel moment. Însă cum situația era de așa natură că era necesar să muncească toți în familie, am avut oportunitatea să înțeleg ce înseamnă vânzările cu adevărat de la o vârstă destul de fragedă.

-Care a fost primul tău succes în vânzări?

-Depinde ce numim succes. La prima etapă succesul însemna să câștig pe zi cel puțin cu un leu mai mult decât cheltuielile de microbus până la și de la serviciu. Apoi însemna ca vânzarea în fiecare zi să fie cel puțin cu un leu mai mult ca precedenta. Succesul în sfera vânzărilor înseamnă să obții banii clientului în schimbul unui beneficiu net superior față de prețul ce îl oferi.

-Vânzător nu te naști, dar devii. Cum putem deveni buni vânzători?

-Nu am auzit de vânzători ce se nasc, chiar dacă orice copil cu cea mai mare ușurință ne poate vinde orice moft sau dorință de a sa. Adevărat vânzător devii prin experiență. Iar plăcerea vizavi de produsul sau serviciul pe care îl oferi doar întărește convingerea ce o poți transmite clienților.alex

-Și cum depășim teama de a vinde? Cumpărătorul își pierde încrederea în noi dacă simte teama?

-Teama de a vinde poate fi depășită doar făcând vânzări, exersând, învățând ceva nou permanent și din nou exersând în teren. Cumpărătorul nu își pierde încrederea în noi când simte teama ci atunci când simte minciuna. Să te temi este natural. Cel mai important să fii corect în ceea ce oferi și ceri în schimb.

-Contactul dintre vânzător –client este ca o relație care trebuie construită cu multă încredere. Care sunt regulile unei vânzări de succes și repetate?

-Cea mai importantă regulă pentru vânzări de succes și repetate este să nu vinzi unui client un produs sau un serviciu de care nu are nevoie, dacă tu ca expert înțelegi acest lucru. Lui i-ar putea lua ceva timp să înțeleagă, dar după asta fii sigur că nu se va mai întoarce. Pe deasupra și de niște recomandări proaste vei avea parte.

-Care este portretul unui vânzător de succes?

-Comunicabil. Intelignet. Înțelept. Un bun ascultător. Insistent, dar nu tupeist. Cu simțul umorului. Prezentabil.

-În 6 lecții putem deveni vânzătorii care pot vinde orice?

-Da, caz în care îți dorești să capeți aceste abilități. Atenție, nu cunoștințe ci abilități. Și e o mare diferență. Pentru că în 6 lecții vor fi zeci de exerciții practice pentru a înțelege cum se fac lucrurile, nu doar cum sună.

alexandru bordea

-Spune-mi 3 motive de ce trebuie să participăm la acest curs și cui îi este destinat?

-Pentru că vânzătorii sunt cei mai bogați oameni de pe pământ. Pentru că aproape oricine are emoții cât de mici și ar dori să vândă mai bine. Pentru că tehnologia de a vinde avansează în fiecare an și clienții devin tot mai greu de abordat și tot mai complicat de convins. Dedicat este acest curs tuturor, începând de la proprietari și manageri la vânzători și consultanți. Arătați-mi un om care nu vinde cel puțin o idee în zi și vă voi arăta un om care doarme.

Mai multe informații despre cursul care începe la data de 7 iulie afli AICI sau la nr. de

telefon: 0 800 0000 4

Autoare: Victoria Ungureanu

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*