Fashion Journalism JOURNALISM Journalism in Moldova SPECIAL Special

Rodica Rusu Eșanu – mămica sexy în proiectul ”Fashion Journalism”

Rodica RusuA fost jurnalistă la Jurnal TV, prezentatoarea știrilor de la Hit FM Moldova, realizatoarea talk showului economic ”Interes economic” la MBC iar de ceva timp are cel mai frumos job… job-ul de mămică. Astăzi a lăsat grijile și a cochetat în 3 ținute elegante timp de o oră cu obiectivul aparatului de fotografiat. Rodica Rusu Eșanu, protagonista din această săptămână a rubricii ”Fashion Journalism” ne destăinuie ce pasiuni noi a descoperit și cât de tare s-a schimbat stilul său vestimentar de când a devenit mămică. 

-Care sunt cele 3 reguli de frumusețe?

-Niciodată să nu mergi la culcare machiată. Pentru mine asta e o regulă de aur. Cât de târziu nu aş veni acasă de la petrecere, întotdeauna mă demachiez.Un mod de viaţă echilibrat şi sănătos. Iar aici mă refer la sport, somn şi alimentaţie, care contează atât de mult. Cât de generoasă nu ar fi natura şi genetica cu tine, nu poţi fi frumoasă dacă nu eşti sănătoasă. Iar a treia, poate cea mai importantă regulă de frumuseţe: să fii un om bun şi pozitiv. Oamenii buni la suflet şi pozitivi sunt frumoşi nu doar la exterior, dar emană şi o energie din interior, care îi face atrăgători.

Rodica Rusu

-Atunci când te grăbești, ce alegi: machiată și flămândă sau nemachiată și sătulă?

Îmi place întrebarea asta. Chiar m-ai pus pe gânduri. Mă strădui să fiu punctuală, de asta uneori ies din casă şi flămândă şi nemachiată. Dar în general, depinde de situaţie. Sunt cazuri, în care o să aleg să fiu mai degrabă machiată şi flămândă, plus aşa sunt şi mai harnică.

-Cum s-a schimbat stilul tău vestimentar de când ai devenit mămică?

-Chiar nu demult îmi admiram pantofii pe tocuri, atât de frumoşi, dar pe care îi încalţ atât de rar în ultima perioadă. Pentru că atunci când eşti mai mereu cu un bebeluş în braţe, vestimentaţia trebuie să fie foarte comodă şi potrivită. Dacă cândva optam pentru o rochiţă mini şi pantofi cu toc, acum balerinele, pantalonii şi rochiţele mai lungi sunt preferatele mele, atunci când mergem la un restaurant cu familia. Oricum, stilul elegant şi clasic mă definesc. Iar atunci când am ocazia să îmbrac o rochie mai sexy sau pantofi cu toc, o fac cu plăcere.

 –Stilul e o investiție? Este oare important pentru o jurnalistă să aibă simțul stilului?

-Cred că pentru o jurnalistă cel mai important este să fie profesionistă, indiferent de domeniul în care activează, ştiri sau divertisment. Contează să fie îmbracată decent şi corespunzător. Nu cred că e obligator să fie super stilată, doar dacă munca ei asta nu-i impune. Iar să fii stilată nu neapărat înseamnă să investeşti mulţi bani în haine. Trebuie doar să-ţi găşeşti propriul stil, ceea ce-ţi pune în evidenţă plusurile.Rodica Rusu

-Care a fost cel mai mare eșec vestimentar pe care l-ai făcut vreodată?

-Nu prea experimentez atunci când este vorba de vestimentaţie şi mai ales dacă trebuie să merg la un eveniment important. De asta, nu ţin minte să fi făcut vreo gafă mare. Cum am mai zis, stilul classic şi elegant mă definesc. Dacă nu sunt sigură în privinţa unui look, optez pentru rochia neagră. De astea am multe în garderobă. Aşa nu dai greş niciodată.

-Care sunt pasiunile și lucrurile care te fac fericită?

-Cea mai mare fericire am descoperit-o recent, când am devenit mamă. Este o stare care nu se explică, trebuie trăită ca să o înţelegi cu adevărat. Niciodată nu m-aş fi gândit că un copil poate aduce atâta satisfacţie şi împlinire. Iar despre pasiuni, cea mai mare este jurnalismul. Este lucrul pe care l-am făcut totdeauna din plăcere. Mai nou am descoperit că îmi place să scriu, această nouă mică pasiune planific să o dezvolt în viitorul apropiat.

 –Pe care dintre jurnalistele de la noi le admiri la capitolul stil vestimentar și profesionalism?

-Sunt multe colege de breaslă pe care le admir la capitolul vestimentație şi profesionalism. Nu o să le numesc, să nu uit vreo prietenă şi apoi mă trag la socoteală. Dar eu apreciez oamenii nu pentru felul în care arată, dar pentru ceea ce sunt. Asta contează cu adevărat. Sunt jurnaliste străine pe care le admir, îndeosebi pentru felul în care îşi fac munca. Andreea Berecleanu de la Observator România, îmi place Isabelle Kumar, emisiunea Global conversation de la Euronews şi Ellen Degeneres, o ador.

Rodica Rusu

-Putem găsi în garderoba ta haine semnate de designeri autohtoni? 

-Am puţine haine de la producătorii autohtoni, câteva rochiţe de la Oblanc şi La Tyana. Fac shopping mai des peste hotare, atunci când călătorim. Dar cred că în ultimii ani, în Moldova au evoluat lucrurile la capitolul vestimentaţie şi modă. Asta bucură.

-Cum ți s-a părut experiența în cadrul proiectului Fashion Journalism în parteneriat cu magazinul My London Shop?

-A fost o experienţă frumoasă şi plăcută. Am cunoscut persoane noi, talentate şi frumoase la chip şi suflet. Vă mulţumesc pentru asta. Mai ales că am avut şi ocazia să pozez în mai multe ţinute pe gustul meu. Am descoperit multe rochii frumoase şi elegante, pe care am pus ochiul.Rodica Rusu

Rodica Rusu

Rodica Rusu

Rodica Rusu

Rodica Rusu

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”

Fotografă: Mirell Rosh

Reporteră: Sabina Hirianov

Autoarea proiectului: Victoria Ungureanu

Sursa: Everyday Journalism

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*