DIVERTISMENT NEWS News SPECIAL Special

Seara a doua a Festivalului Kasta Morrely Fashion Week cu designeri din Portugalia și Moldova//FOTO

În perioada 8 – 10 decembrie 2017, ediția a cincea Kasta Morrely Fashion Week a reunit la Bizantiq Iași 30 de creatori de modă și designeri de top. Aceștia au ales să își lanseze colecțiile în cadrul festivalului organizat de specialiști care aparțin istoriei dezvoltării industriilor creative.

Kasta Morrely Fashion Week, fiind un brand recunoscut pentru utilitatea sa națională și internațională, este singurul eveniment din România care este organizat, după cum se știe, de specialiști autoritate pentru ocupațiile legalizate de Organizator Spectacole și Manechin.

Seara a doua a Festivalului aniversar Kasta Morrely Fashion Week a fost deschisă de un invitat special din PORTUGALIA. Casa de Modă A MONTRA VIP a revenit pentru a treia oară consecutiv pe podiumul Kasta Morrely, pentru a prezenta în premieră internațională colecţia anului 2018. A MONTRA VIP colaborează cu diverși designeri internaționali din Franța, Anglia, Spania, Germania, Italia și SUA, oferind doamnelor şi domnişoarelor o gamă generoasă de croieli, materiale și stiluri vestimentare.

În continuarea serii de festival, Atelierul TULLERIE by OANA STROICI din SUCEAVA și-a lansat colecția cu rochii de mireasă. Creațiile designerului Oana Stroici sunt realizate din pasiune pentru artă, frumos și calitate. Rochiile sunt lucrate din țesături fine, de cea mai înaltă calitate, adaptate la orice siluetă, aducând frumusețea feminină în atenția tuturor.

În cel de-al treilea moment al serii, a fost rândul celor mici să fie în centrul atenției. Copilașii Programului Kasta Morrely Kids au atras aplauze generoase, prezentând momentul „Prin istoria lumii cu Teatru de Mod㮄. Scopul programului de educație non-formală Kasta Morrely Kids,  prin tehnicile Teatrului de Modă, este acela de a forma și dezvolta în fiecare copil implicat încrederea în sine, spontaneitatea, capacitatea de comunicare și respectul față de importanța spiritului de echipă.

Unica creatoare de pălării din Republica Moldova IULIANA CHIROȘCA, a reușit cu succes să aducă la Iași spiritul englez pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week. Colecția s-a distins prin ținutele ready-to-wear în stil londonez și mai ales prin pălăriile de zi, unicat, realizate manual chiar de designerul Iuliana Chiroșca, ce crează sub brandul JULIE ANNE.

MIHU’ BOUTIQUE din CLUJ a prezentat în premieră o colecție cu ținute urban-chic cu tentă avangarde, dedicată evadării din tipicul cotidian și ieșirii din anonimat. Creațiile semnate de ANDREEA MIHUȚ, designerul Mihu’, promovează o imagine sofisticată ce exprimă o unicitate accenuată de amprenta personală, adusă fiecărei ținute în parte.

MÂNDRIA din Republica Moldova a lansat cea mai recentă colecție a sa pe podiumul Kasta Morrely Fashion Week. Înființat în anul 2014, proiectul Mândria este o adevărată promovare a valorilor tradiției, culturii și civilizației din zona Moldovei, cu tot ce este de calitate și universal valabil. Toate piesele vestimentare realizate de meșterițele firmei Mândria sunt lucrate manual, fiecare ornament fiind unic, selectat dintr-o colecție imensă de broderii tradiționale, deținute de designerii proiectului.

SAHRA DESIGN din Constanța a prezentat în premieră la Kasta Morrely colecția intitulată „Reviriment”. Colecția a debutat cu ținute de seară în culori închise asemanatoare lebedei negre, ce a devenit pe parcurs lebăda albă. În colecție se întâlnesc elemente din natură, designerul declarându-se de un romantism incurabil. Elementele de broderie cusute manual, precum fulgi, pene, flori, au atras atenția și au încântat privirea spectatorilor.

Finalul serii a doua Kasta Morrely Fashion Week toamnă/iarnă 2017 a fost dedicat unui tânăr designer din BULGARIA. MEGI PETKOVA și-a prezentat colectiile anterioare la Kasta Morrely Fashion Week și Sofia Fashion Week. MP Design by Megi Petkova este cadrul artistic în care moda urmărește perfecțiunea. Designerul creează ținute vestimentare care subliniază feminitatea și se bazează pe o manoperă impecabilă până la cel mai mic detaliu.

La finalul serii, conform tradiției unor astfel de evenimente internaționale Kasta Morrely, au fost extrași câștigătorii tombolei festivalului cu premii oferite de Betty Ice, Seroussi, Kasta Morrely, Decor Line și Estel România.

Organizator: Asociația Kasta Morrely

Partener principal: BETTY ICE

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*