Fashion Journalism Journalism in Moldova SPECIAL Special

Secretele Marianei Mihăilă

mariana mihaialaMariana Mihăilă – interpretă, prezentatoare TV și mai nou mămică a acceptat în exclusivitate provocarea echipei Everyday Journalism și a participat în proiectul „Fashion Journalism”. Astăzi aveți posibilitatea să descoperiți cum arată Mariana Mihăilă după nici 2 luni de la naștere în 3 look-uri cu stil total diferit față de cel pe care îl abordează interpreta. Iar pe lângă aceasta noi am reușit să o descoasem de ce a preferat să păstreze sarcina în taină, care este secretul formelor suple după naștere, dar și dacă va renunța la unele activități profesionale de dragul bebelușului.

mariana-mihaila

 – Întrebarea care probabil pe mulți i-a măcinat după ce au aflat că ai născut – de ce totuși ai decis să păstrezi sarcina în taină?

– Am preferat să țin departe sarcina de ochii publicului din prudență, deoarece niciodată nu poți ști ce se poate întâmpla. Am auzit atâtea cazuri triste când pe parcursul sarcinii au parvenit careva complicații care au dus la un rezultat fatal și bineînțeles că în sufletul meu a apărut un sentiment de frică, poate sentimentul ocrotitor de mamă. Eu care întotdeauna eram foarte deschisă cu presa și vorbeam fără ocolișuri despre viața mea personală, despre evenimentele importante din viața mea, uite că de data aceasta ceva s-a schimbat în interiorul meu. Nu am dorit să fac mare tam-tam pe marginea acestui subiect fiindcă am considerat că e ceva foarte personal, foarte intim și împreună cu soțul meu ne-am dorit să fim cât se poate de discreți. Mult timp nici rudelor noastre nu le-am spus că sunt însărcinată, deoarece am vrut să fim siguri că sarcina decurge normal, că bebelușul se dezvoltă bine. Toată perioada asta am fost foarte atentă și aveam grijă de sănătatea mea mai mult ca oricând fiindcă știam că anume de mine depinde și viața suflețelului din burtica mea.

Eram preocupată în special de momentul nașterii și citeam foarte multe articole care se referau anume la acest subiect. Vroiam ca bebelușul nostru să apără pe lume perfect sănătos și atunci vom spune lumii întregi despre marea bucurie și totodată binecuvântare din viața noastră.  Poate cineva ne va considera superstițioși însă noi am simțit că așa este mai bine și cred că nimeni nu este în drept să ne judece. Din alt punct de vedere a fost chiar o surpriză pentru mulți când au aflat că am născut deja, pentru că unii nici nu au știut că sunt însărcinată. Au rămas surprinse chiar și unele rude, prieteni și câțiva din ei chiar au exclamat: ASTA DA SURPRIZĂ!

mariana-mihaila

– Apropo, la o lună după naștere chiar arăți fantastic, care a fost secretul?

– Nu am făcut nimic deosebit după ce am născut ca să slăbesc. Sportul nu mă atrage deloc din păcate și respectiv nu am mers la sala de forță. Dar probabil un punct forte a fost faptul că în perioada când eram însărcinată aveam mare grijă cum mă alimentez. La un moment dat mă îngrijora faptul că adaug în kilograme și am început să exclud pâinea din alimentație, pizza, plăcintele, spaghetele, tortele, bomboanele și prăjiturile. Mâncam uneori și aceste alimente dar foarte rar și în cantități foarte mici. Știam că ele nu conțin vitamine care să contribuie la dezvoltarea bebelușului și că doar îmi vor adăuga câteva kilograme în plus, de aceea am găsit voință să mă abțin de la ele.  În schimb nu lipseau lactatele, carnea, legumele și muuulte fructe. Începând cu luna mai și până în august zilnic mâncam o varietate de fructe de sezon. Acest regim alimentar m-a făcut să nu adaug multe kilograme în plus și respectiv am reușit să revin rapid la silueta mea suplă. Vreo 4 kilograme au mai rămas însă ele nu mă deranjează. Din contra îmi place că un pic am adăugat în greutate fiindcă consider că eram prea suplă. Faptul că doar după două săptămâni după ce am născut am început să cânt la evenimente și să merg la emisiuni televizate, respectiv având un ritm foarte activ a contribuit și asta la restabilirea mai rapidă după naștere.

mariana mihaila

– S-a schimbat cumva viața ta după apariția bebelușului? Mai ai timp pentru timp pentru job-ul tău sau chiar pentru proceduri de înfrumusețare?

– Cu certitudine viața mea s-a schimbat. Au apărut noi responsabilități, noi activități și alte priorități. O dată cu ele și lăuntric mă simt altfel, acum sunt împlinită și simt o liniște sufletească de nedescris. Grijile de mamă, însă nu m-au făcut să uit că sunt femeie și că trebuie să am grijă și de aspectul meu exterior. Astfel, o dată ce am început să merg la emisiuni televizate, concerte, evenimente dar și sesiuni foto, respectiv apelez la serviciile stiliștilor pentru a mă coafa, a-mi face manichiura etc. Chiar dacă toate astea îmi iau mai mult timp, nu pot să apar în public neîngrijită. Pentru meseria mea e extrem de important, mai ales că noi prezentatorii tv, interpreții trebuie să constituim un exemplu pentru telespectatori, pentru fani. Eu nu am dreptul să neglijez acest aspect și datorită faptului că sunt autoarea și prezentatoarea unui proiect de stil și frumusețe unde îndemn femeile din țara noastră să nu uite să își pună în valoare trăsăturile indiferent de situațiile prin care trec în viață. Nu în zadar se spune că frumusețea va salva lumea.

– Ai putea renunța la activitatea ta profesională de dragul bebelușului?

– Deja am renunțat la careva activități și aici mă refer la realizarea emisiunii „Stil Nou” de la Moldova 1, pe care am suspendat-o pentru o perioadă și anume cât băiețelul meu are nevoie mai mult ca oricând de mine. Deși mi-e dor de proiect, îmi dau bine seama că efectiv nu voi avea cum să mă ocup de emisiune cel puțin o jumătate de an fiindcă realizarea unei singure ediții îmi ia practic 5 zile din săptămână. Deci dacă ar fi să mă ocup de proiect asta ar însemna că băiețelul meu să nu aibă parte deloc de atenția mea. Din acest motiv, acum sunt în concediu de maternitate, însă nu am renunțat definitiv la viața publică. O dovadă este și faptul că am venit la proiectul Fashion Journalism. După cum am zis și mai sus încerc să mă ocup măcar de activitatea mea muzicală: să lansez piese, să merg la spectacole, să ofer interviuri. Consider că dacă faci o întrerupere de lungă durată, apoi te încadrezi mai greu.

mariana-3

– Dacă să vorbim despre stil, cum crezi veți încerca să vă asortați hainele cu bebelușul tău în viitor? Și ce părere ai despre această tendință, care e din ce în ce mai populară?

– Voi încerca. De ce nu? Încă din maternitate noi ne asortam . Eu îi pregătisem câteva costumașe în nuanțele hainelor pe care le purtam eu. Mai avem în garderoba câte ceva care se asortează, dar nu vom exagera prea mult cu asta.

– Ești pe lângă interpretă, totodată și prezentatoarea emisiunii de stil la Moldova 1. Ce părere ai despre stilul vestimentar al femeilor din Moldova?

– Hmm… această temă cred că este una despre care poți vorbi la nesfîrșit. În general sunt de părerea că omul se naște cu simțul estetic. Iar cei care nu îl posedă au de muncit mult la acest capitol și trebuie mereu să consulte fie un stilist profesionist, ori să citească mult despre tendințele modei ca să nu facă gafe vestimentare. Paradoxal, însă am întâlnit femei îmbrăcate în haine scumpe, dar asortate incorect ceea ce crea un look prea încărcat și lipsit de gust și invers femei ce purtau piese vestimentare nu neapărat de brand, însă combinate atât de elegant încât ținuta arăta perfect. De regulă abordau stilul clasic, maxim 3 culori și purtau articole vestimentare care nu se demodează niciodată.

Deja mai bine de 3 ani fiind realizatoarea emisiunii „Stil Nou”, am încercat împreună cu echipa mea să schimbăm look-ul mai multor femei din țara noastră, femei de diferite vârste și categorii sociale. Pe parcursul acestor ani am înțeles că din păcate multe din ele se neglijează din cauza grijilor cotidiene, abordează un stil absolut neinteresant, sumbru și demodat, aici mă refer în special la femeile care se concentrează doar pe treburile casnice, creșterea copiilor, iar noi am încercat să le ajutăm să se regăsească, să se simtă din nou atrăgătoare și sigure pe sine indiferent de vârstă. Însă nu pot să nu menționez faptul că în ultima perioadă stilul femeilor din Moldova a atestat o îmbunătățire semnificativă. De multe ori se întâmplă să vezi pe stradă doamne și domnișoare îmbrăcate cu gust. Totuși, stilul preferat de femeile din țara noastră este cel clasic-elegant cu o doză de romantism și senzualitate, iar stilul mai practic, casual este adorat de generația tânără în special.

mariana-mihaila

– Acum că ai devenit mămică, stilul tău va suferi o schimbare conform noului statut?

– Nu simt că ar trebui să-mi schimb imaginea deoarece și până acum am optat pentru eleganță: rochii de lungime medie, decolteuri modeste, pantofi fini, stil care în opinia mea i se potrivește de minune unei tinere mămici. Totuși, având un bebeluș mic am început să achizițonez încălțăminte ceva mai comodă fiindcă în pantofi stileto nu poți ieși la plimbare cu căruciorul. În asemenea cazuri voi opta pentru stilul casual chic.

mariana mihaila

– La sigur că deja ai făcut shopping pentru bebelușul tău, ce puteți spune acum, cum sunt prețurile din Republica Moldova la hainele pentru copii? Sunt accesibile pentru toți?

– Depinde de unde le cumperi. Eu personal am ales produsele oferite de producătorii noștri autohtoni. Găsești hăinuțe calitative, modele interesante la prețuri rezonabile. Consider că e bine să-i susținem pe ai noștri fiindcă astfel și economia țării va cunoaște o dezvoltare mai mare. Nu mă sfiesc să cumpăr hăinuțe pentru cel mic și la reduceri, mai ales că bebelușii cresc atât de repede și garderoba lor trebuie reînoită frecvent.

mariana mihaila– Se zice că în geanta unei femei putem găsi orice, acum că ai devenit mămică ce s-a adăugat în ea?

– S-a mai adăugat o geantă! O geantă cu lucruri necesare pentru cel mic: scutece, șervețele și cremă pentru bebeluși, un set vestimentar în caz de necesitate, o plăpumă, un termos cu apă călduță să fie mereu la îndemână, picături contra colicilor etc.

– Spre final, cum a fost experiența în cadrul proiectului Fashion Journalism în parteneriat cu magazinul My London Shop?

– De fiecare dată când vin la My London Shop eu mă simt ca acasă. Aici întotdeauna sunt piese vestimentare deosebite, stilate și de calitate. De multe ori sunt în exemplar unic ceea ce este foarte important pentru mine fiindcă nu mi-ar plăcea să mai văd pe cineva îmbrăcat la fel ca mine. Astfel în garderoba mea am mai multe accesorii, bijuterii, rochii, bluze, un trenci și o superbă jachetă din piele, toate achiziționate de la My London Shop pe care le port cu plăcere. Urmăresc pe facebook și promoțiile pe care le lansează magazinul periodic și neapărat găsesc haine frumoase la preț bun. Schimbări radicale de imagine am realizat la emisiunea „Stil Nou” în colaborare cu acest minunat magazin londonez. Întotdeauna reușeam să accentuăm frumusețea protagonistelor noastre și datorită vestimentației deosebite de aici. Iar în cadrul proiectului Fashion Journalism m-am simțit extraordinar pentru că în doar 10 minute stilistul Xenia Bugneac a găsit pentru mine cele 3 ținute și toate absolut diferite ca stil. Mi-a plăcut nespus de mult această experiență, precum și look-urile pe care le-am abordat.

mariana

mariana mihaila

mariana mihaila

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”, adresa: Ștefan Cel Mare 69, Casa de nunți ”Oscar”, etajul 2, telefon: 022592240/060516899

Fotografă: Dasha Chegarovskaya

Stilistă: Xenia Bugneac

Reporteră: Sabina Hirianov

Autoarea proiectului: Victoria Ungureanu

Sursa: Everyday Journalism

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*