EVERYDAY STORIES SPECIAL

CAMPANIE // Shopping inteligent pentru cei dragi

Sărbătorile sunt chiar după colț, iar unele marketuri deja și-au scos la vitrine simbolul sărbătorilor de iarnă- Moș Crăciun și beteala, cred că în premieră atât de devreme. A trecut timpul când sărbătorile de iarnă se asociau cu miros de mandarine și salată de beof. Acum cei mari se îmbulzesc la shopping de sezon, iar cei mici se întrec la mâncat kilograme de bomboane și prăjiturele oferite cu drag de toți nanii și bunicuțele.

couponscodehelp.com

Am vrut să vorbesc despre shopping, despre shopping-ul de Crăciun pentru că o facem toți în fiecare an. Shopping-ul de Crăciun și Revelion ne papă o parte bună din bugetul nostru anual, chiar daca nu suntem americani. N-o să vă fac liste cu top a celor mai dorite/bune/fermecate cadouri. Eu vreau să sap un pic mai adânc și să vă invit la o mică provocare.

Vă provoc ca în acest sezon de cadouri să “votați” cu banul și să alegeți cu mare grijă “supplier”-ii de la care veți cumpăra cadourile pentru cei dragi. Este o chestie de “investiție” în propria comunitate/țară/economie.Toți comercianții cu vitrine colorate ne tentează cu tot felul de ”plasticuri” sclipicioase Made in China sau cu mărfuri branduite în butiqueuri scumpe. Eu însă vă propun de data asta să nu vă lăsați ademeniți de vitrine cu sclipici, ci să mergeți și să căutați cadouri “cu suflet” pe la artizani, târguri și pagini de Facebook. Vă provoc să o faceți!

Așa, cumpărând cadourile de la oameni talentați și nu de la tot felul de “agenți economici” cu vitrine, nu doar o să-i bucuri pe cei dragi ție, dar o sa faci mai mult, mult mai mult! Poate vei ajuta o mamă singură care știe să împletească și să ofere un Crăciun minunat copiilor ei, sau vei susține un artist care nu are altă sursă de venit decât propriile creații, sau vei ajuta un student să-și achite singur contractul de studii, sau vei ajuta o familie să-și achite chiria la apartament, sau vei ajuta o fetiță să-i cumpere mamei sale un cadou frumos de sărbători. Ideea e că dacă vei face shopping local, vei putea dărui fericire dublă, sau chiar triplă, sau chiar… Știi că fericirea nu se masoară în indici cantitativi, dar să fii sigur că vei aduce fericire unui număr mult mai mare de oameni talentați și vei contribui la fericirea cuiva. Mai mult, așa ai putea fi un etalon pentru cei din jurul tău și nici nu știi, poate când majoritatea din noi o să alegem să prețuim ceea ce avem și ce putem face, când o să alegem să cumpărăm produse autohtone, când o să susținem micile inițiative, poate la un moment dat o să ajungem să ne creștem și noi o economie adevărată, care nu aleargă să caute credite peste credite, iar fiecare o să se bucure să impartă cu ceilalți ceea ce știe el mai bine sa facă. Poate o să ajungem să trăim cu adevărat, într-o comunitate oameni dragi la fiecare colț de strada!

Eu una așa fac și știu că așa, pe lângă toate de mai sus le mai dau și copiiilor mei o lecție despre cheltuieli conștiente și cu sens mai mult decât doar cel monetar. Accepți provocarea? (Zi-mi în comentarii sau scrie-mi pe e-mailul mamicifermecate@gmail.com, ori recomandă pe cineva care face lucruri minunate care pot fi dăruite! Sa inceapa cursa!)

 Autor: Geta Rasciuc,

Directorul clubului mămicile fermecate {Ou} *

Comments are closed.