PR SPECIAL Special

Simplitate și look rebel – sfaturile hair stiliștilor ESTEL Academy la Genevie 2018//FOTO

Prezentă la cel mai grandios eveniment de hair fashion – Genevie 2018 by Estel Moldova, echipa Everyday Journalism vă destăinuie în următorul articol noile tendințe ale anului în materie de hairstyle. Acestea au fost prezentate de către echipa de stiliști  ESTEL Academy – Andrei Pulin, Elena Stepanova și Nichita Cavlacan. Prezentarea colecției a fost o premieră la Chișinău și a reușit să adune cca 500 de reprezentanți ai saloanelor de frumusețe din Moldova, care au venit să cunoască aceste tendințe și pe care mai târziu să le aplice în propriul job.

Tendinețele în materie de coafură, vopsire și frizură întotdeauna trebuie să scoată în evidență individualitatea persoanei. Tocmai din acest motiv colecția Genevie 2018 și-a propus să accentueze și să valorifice trăsăturile fiecărui model participant. ,,Eu cred că trendurile nu sunt necesare oamenilor care se simt încrezuți în sine și în anul 2018 noi ne convingem din ce în ce mai mult că nu există un standard după care ar trebui să ne conducem. Totuși oamenii sunt mai dispuși să aleagă ceea ce îi face mai încrezuți, ceea ce le aduce bucurie și ceea ce îi umple cu o putere lăuntrică’’, spune Andrei Pulin, Art Director și top stilist Estel Academy.

Andrei Pulin, Art Director și top stilist ESTEL Professional

Masterclass-urile prezentate de către stiliștii ruși au demonstrat că pentru coafurile feminine rămâne în vogă simplitatea și creativitatea. ,,Noi nu am creat istoria frizurii după anumite reguli stricte, ci mai mult după cea a creativității și a fanteziei. În acest an părul poate fi ciufulit obraznic sau poate fi atent structurat’’, spune stilista Elena Stepanova.

,,Știu că mulți stiliști sunt împotriva nuanțelor de blond foarte calde sau reci, însă astăzi această tendință pășește tot mai mult în domeniul hairstyle. Dacă le vom efectua mai monoton, atunci acesta va fi plictisitor, însă dacă vom adăuga puțină culoare, atunci acesta va accentua look-ul și mai mult’’, a adăugat Elena.

Elena Stepanova, hair stilistă

Cât despre culori, Nichita Cavlacan spune: ,,Am optat pentru culori monocrome, care pot fi dobândite chiar din două nuanțe foarte apropiate. Aici totul depinde de voi, de inspirația voastră și de rezultatul pe care vreți să-l dobândiți’’.

Nichita Cavlacan, hair stilist

Una dintre modele, posesoare de păr scurt, s-a ales cu o tunsoare lejeră, ușor graduată și cu o vopsire parțială a unor șuvițe din breton în trei nuanțe: violet, verde și albastru, care pot fi ascunse sau dimpotrivă, scoase la iveală, în dependență de dispoziție și împrejurări. Cea de-a doua, posesoare de păr mediu, s-a ales în cadrul proiectului cu un breton oblic și o vopsire a vârfurilor într-o nuanță de violet.

Cât despre tendințele hairstyle în moda masculină, aici au apărut schimbări radicale. Se renunță tot mai mult la frizura clasică și se optează pentru frizurile haotice, în stilul anilor ’70 sec. XX. ,,Tendința părului lung la bărbați este inspirată din anii ’70 și asta nu e întâmplător. Acea perioadă a dat lumii un imbold puternic prin intermediul personajelor precum rock-muzicanții și chiar până astăzi există dorința de a imita personalități ca Mick Jagger. Toți erau liberi în alegerea stilului, respectiv purtau niște tunsori libere’’, spune Andrei Pulin. ,,Efectul unei frizuri ,,crescute’’ va accentua perfect acel look rebel și liber din viața cotidiană. Cu alte cuvinte este o frizură despre care se poate spune că ți-ai făcut-o singur’’, adaugă Nichita Cavlacan.

Așadar, colecția Genevie 2018 by Estel Moldova te inspiră la individualitate și creație. Asta presupune multă lejeritate și culori vii, care te vor remarca din mulțime. Fii mereu gata de o schimbare a look-ului pentru că ,,asta îți poate aduce o satisfacție enormă, pe care o poți purta și împărtăși cu cei din jurul tău. Asta neapărat te va ajuta să te deschizi lumii întregi și să-i dăruiești tot ceea ce ai mai frumos din individualitatea ta’’, a conchis stilistul Nichita Cavlacan.

Sursa: Everyday Journalism

Reporteră: Axenia Samocrainaia

Fotografă: Victoria Tihonova

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*