EVERYDAY STORIES INTERVIEWS SPECIAL

Sorin Bordan: Pentru mine e mai de preț să stau în spatele unui proiect decât pe coperta lui

Sorin Bordan sau Dj Vintage, un tânăr compozitor talentat, care a reușit să se facă remarcat în România. Munca și talentul l-au ajutat pe Sorin să ajungă la „Romanian Top Hits” și să lege o colaborare frumoasă cu Hahaha Production.

Sorin Bordan-Sorin, când și cum ți-ai dat seama de vocația de compozitor?

-Da, mă regăsesc foarte bine în tot ce înseamnă muzică, am studiat 3 ani pianul și teoria muzicală dupa care, pur și simplu am abandonat. În cazul meu, am abandonat și am început să scriu piese. E o chestie mai greu de explicat, nici eu nu-mi pot explica de ce s-a întâmplat anume așa. Am început sa înțeleg că ar fi bine să știe și lumea ce fac, așa că mi-am făcut un canal de YouTube, unde publicam tutoriale la piese populare cântate de mine la pian. Printre ele postam și din piesele scrise de mine.

-Care a fost drumul parcurs după aceasta?

-Cu siguranță cea mai mare realizare a fost să ajung la „Romanian Top Hits” in 2011 pe covorul rosu mulțumită lui Xonia cu piesa ei „My beautiful one”. S-a întâmplat ca Xonia să vada filmulețul meu de pe YouTube în care îi cântam piesa la pian, i-a plăcut și m-a invitat s-o cântăm împreuna LIVE la Gala premiilor muzicale din acel an.

-Cine sau ce este sursa ta de inspirație atunci când compui?Sorin Bordan

-Este ceva foarte greu de explicat. Pur și simplu atunci când îmi vine o idee, fie că sunt acasă sau nu, simt nevoia să ajung cat mai repede ca s-o pot nota pe calculator, că altfel se uită.

 -Ești un bun compozitor la început de drum, te-ai gândit vreodată să așezi cuvinte pe melodiile tale și să le interpretezi chiar tu?

-Să știi că la asta încă nu m-am gândit. Am făcut și lecții de vocal, dar nu cred că mă regăsesc în asta. Pentru mine e mai de preț să stau în spatele unui proiect decât pe coperta lui.

-Care e detaliul ce face muzica compusă de tine să trăiască și să placă ascultătorilor?

-Interesantă întrebare. Cred că răspunsul se găsește în numele meu de scenă, DJ Vintage. Pe piesele mele se observă o influență din muzica clasică. Apreciez foarte mult muzica live și îi respect pe cei care se descurcă.

-Și de unde provine Dj Vintage?

-Păi m-am gândit că stilul de haine vintage în zilele noastre este tot mai aplicabil și asta de fapt am vrut să fac și eu, să îmbin muzica clasică cu cea comercială.

-Sorin, cum a început colaborarea ta cu Hahaha Production?

-Totul a început în septembrie 2012, atunci când Puya a postat pe pagina lui oficială că Boier Bibescu are nevoie de pianist la studio. Am trimis un mail, am fost testat și am intrat.

Sorin Bordan

-Dacă nu muzică atunci ce? Care e domeniul ce te face să te simți la fel de bine ca și atunci când compui?

-Dacă nu muzică atunci nimic. Acesta cred că e răspunsul perfect în cazul meu. Am un respect deosebit pentru Marius Moga și sper că în viitor să devin la fel de bun ca el.

-De ce tinerii aleg să plece în străinătate și mai ales în România pentru a-și construi viitorul?

-Asta cred că e întrebarea pe care și-o pune foarte multă lume. Poate că e o țară mai mare, un public mai larg, poate că a fost în totdeauna cu un pas înaintea Moldovei în industria muzicii și la general. Romania e în UE și asta o face prima opțiune a tinerilor din Republica Moldova.

-Republica Moldova, este țara care oferă posibilitatea de a te afirma în acest domeniu?

-Nicăieri nu-i mai bine ca acasă. E foarte bine dacă ești suficient de bun să te afirmi și aici la noi. Am ales Romania să-mi fac studiile acolo, iar în ce ține de muzica am fost obligat să mă reprofilez. Susțin tinerii să facă studii muzicale, că nici nu știți de unde apare un al doilea Mozzart sau Beethoven in Moldova. Vă mulțumesc.

Autor: Nicoleta SERGENTU

EVERYDAY JOURNALISM.COM

 

Comments are closed.