NEWS SPECIAL

Stela Botez a fost premiată în România

Tânăra interpretă de muzică populară, Stela Botez, a devenit laureată a festivalului-concurs „Vară, vară, primăvară”, desfăşurat la Sibiu, România. S-a întors acasă cu Premiul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu.

Stela Botez a interpretat doina ”Primăvara când sosește” și cântecul de dragoste ”Măi Ionel, când îi pleca”. Nici de această dată Stela nu s-a lăsat de cobză și a interpetat cântecul de dragoste împletind vocea cu acompaniamentul orchestrei și al cobzei, astfel încât a sensibilizat într-un mod deosebit pe toată lumea.

Festivalul – Concurs al Tinerilor Interpreţi de Muzică Populară “Vară, vară, primăvară” s-a desfăşurat în perioada 3-5 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu. Anul acesta evenimentul a ajuns la cea de-a XVII-a ediţie. Festivalului este organizat anual de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale „Cindrelul – Junii” Sibiu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu şi în colaborare cu Cercul Militar Sibiu. Juriul concursului a fost alcătuit din personalităţi marcante ale folclorului românesc.

La preselecția pentru concurs au participat aproximativ 60 de concurenți din toată țara și diasporă, dintre care 21 tineri interpreți au intrat în concurs, unde au cîntat câte o doină și un cântec fiind acompaniați de Orchestra Cindrelul – Junii Sibiu.

EVERYDAY JOURNALISM.COM

 

Comments are closed.