NEWS SPECIAL

Stela Botez duce folclorul din Basarabia pe scena din România

În perioada 12-15 septembrie 2013, tânăra interpretă Stela Botez a participat la Concursul Național de Folclor ”Strugurele de Aur” din Alba Iulia, România de unde a obținut Premiul Special al Juriului. 

Stela Botez și-a sărbătorit și ziua de naștere în cadrul acestui concurs  împreună cu colegii de cântec din toate zonele folclorice ale României și crede că aniversarea i-a purtat noroc. Membrii juriului au rămas impresionați de naturalețea interpretei și de originalitatea costumului național despre care Stela spune că este autentic din sudul Republicii Moldova, din Ținutul Codrii Tighecului. Publicul Albaiulian a primit-o călduros cu aplauze furtunoase și a avut parte de susținerea melomanilor, colegilor, prietenilor ardeleni, dar și instrumentiștilor din orchestra Jidvei dirijată de maestrul Stelian Stoica. Stela își propune să meargă și anul viitor la acest concurs cu o surpriză muzicală pentru ardeleni.

La concurs Stela a cântat piese din repertoriul interpretei și profesoarei Zinaida Bolboceanu. A ales repertoriul acestei interprete pentru că este foarte autentică și de mare succes în România.

Comments are closed.