NEWS SPECIAL

STUDIU. Mai mult de jumătate dintre britanici accesează știri online

Mai mult de jumătate dintre adulții din Marea Britanie accesează știri online, scrie The Guardian, care citează studiul “Cum este folosit internetul în casele britanicilor”, realizat de Biroul Național de Statistică.

2013 este primul an în care majoritatea adulților din Marea Britanie(55%) au folosit internetul pentru a citi sau a descărca știri de pe edițiile online ale ziarelor și revistelor sau de pe site-urile posturilor de televiziune.

Consumul de informație digitală s-a dublat din 2007, când doar 20% dintre adulți folosit internetul pentru a accesa știri online, și până în 2012, când procentul adulților care citesc știri online a ajuns la 47%.

Consumul de informație digitală în mișcare a devenit un lucru obișnuit pentru britanici, acesta dublându-se față de 2010, când doar 24% foloseau internetul de pe mobil pentru a se informa. În prezent 53% dintre locuitorii Marii Britanii au internet pe telefonul mobil.

Consumul știrilor online este în contrast cu scădere tirajelor celor mai multe ziare și reviste.

În Marea Britanie 26 de milioane de adulți se conectează zilnic la internet, numărul acesta dublându-se față de acum șapte ani.

Rețelele de socializare sunt și ele intens utilizate de tineri. Astfel, 93% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani folosesc cel puțin o rețea socială, precum Facebook sau Twitter.

Comments are closed.