Team

Victoria Ungureanu – Fondatorul Everyday Journalism

Îi place să guste „bucatele” produse de mai multe bucătării mass- media, fie că e online, radio sau tv. Pe parcursul mai multor ani a obținut experiență în jurnalism online și radio.

În prezent este studentă la Școala de Studii Avansate în Jurnalism, acolo unde spunea ea, continuă să-și construiască cariera unui jurnalist responsabil.

Inițial, ideea proiectului Everyday Journalism a fost materializată printr-un blog pe care, din lipsă de timp, nu l-a administrat prea mult timp.  A trebuit să calce pe mai multe greble și să-și dea seama că trebuie să investească entuziasm în propriul proiect, mai ales pentru că are deja alături jurnaliști care o susțin și care vor face parte din echipa Everyday Journalism. Pentru ea Everyday Journalism înseamnă totul!

 

Elena Secrieru- Jurnalist

Jurnalismul este oglinda în care se reflectă planurile ei de viitor. Vrea să se afirme în mass-media, iar site-ul Everyday Journalism este o șansă unică de dezvoltare. În prezent este studentă la Facultatea de Litere și crede cu putere că va reuși să-și construiască cu fiecare experiență, bazele unui jurnalist de succes. La Everyday Journalism va realiza interviuri și va afla de la cei mai iscusiți jurnaliști din Republica Moldova secretele ”bucătăriei” mass-media.

Raluca Ioana Chipriade – Editor

Indragostită de muzică și cuvinte, Raluca a absolvit un masterat economic în engleza, care i-a întărit cunoștintele în această limbă. Pasiunea pentru litere a condus-o către o cariera de 1 an și jumătate în media, scriind articole pentru diverse website-uri, atât în engleză cât și în română, pe diverse teme. Recent, a început să scrie prima ei carte, deoarece a simțit că este timpul să contureze și să exprime mai bine gândurile și ideile sale.

Pentru Raluca, site-ul Everyday Journalism reprezintă atât o provocare  cât și o șansă de a privi îndeaproape domeniul jurnalismului și de  a patrunde în fascinanta lume a comunicării. Ceea ce va face aici va fi să ia interviuri și să scrie articole, atât în engleză, cât și în română.

Elena GrigorencoElena Grigorenco- Editor

Jurnalist în devenire, cu licență în management și sete de experiențe și cunoștințe noi.

 

 

 

Mircea Mitrofan – Jurnalist
Îmi cer scuze dacă ceea ce pentru tine a părut puțin, pentru mine este totul. (Jose Saramago)
Mircea Mitrofan este jurnalist și coregraf, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării și al Facultății de Arte Frumoase, secția Coregrafie, Universitatea de Stat din Moldova. În prezent, Mircea studiază la Școala de Televiziune și Film “Tudor Vornicu” din București, România. A publicat articole de mediu pentru publicația de ecologie, turism și cultură NATURA (2009 – 2012). Colaborează cu media online: infoprut.ro, alfanews.ro, iubire.md, civic.md. Autor al publicațiilor: Dicționar fără Tabu și Migration Dictionary.

 

 Victoria Borodin- Jurnalist

Pasiunea și interesul ei se manifestă prin intermediul cuvântului scris. Iubește cărţile şi adoră miros lor, în special al celor vechi.  Îi place frumosul sub orice formă şi de orice natură. Este mereu în căutarea noilor idei, valori, oameni, pasiuni şi experiențe. Se conduce după celebra fraza a lui Nietzsche “Ceea ce nu mă omoară mă face mai puternic”.

Până în prezent a colaborat cu câteva ziare şi reviste. La Everyday Journalism a decis să se implice pentru că vrea să contribuie la schimbarea imaginii despre jurnalism şi jurnalişti, vrea să fie activă în domeniul care îi crează perspective de a-și dezvolta aptitudinile. În cadrul proiect își dorește să cunoască oameni deosebiţi, istorii inedite și să devină mai bună în ceea ce face.

 

Alina Bivol-studentă la Jurnalism

Modul activ de viață, microbismul și „cinefilismul” o caracterizează cum nu se poate mai bine și vede în jurnalism un mod ideal de a le asorta. Crede ca EverydayJurnalism e o bună platforma de lansare, un bun și motivat șut, pentru viitoarea cariera de jurnalist. Iubește oamenii pozitivi și să pună suflet în tot ceea ce face. In prezent este studentă la Universitatea Libară Internațională din Moldova, Facultatea de Litere.

 

Nicoleta SergentuNicoleta Sergentu- Jurnalist

A absolvit Școala de Televiziune a Angelei Aramă, iar în prezent este studentă  la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, departamentul de jurnalism. O fire ambițioasă și dornică de a deveni un jurnalist foarte bun. Îi place să cunoască lume de valoare și s-o intervieveze. Astfel, consideră că  Everyday Journalism o va ajuta să dea viață interviurilor sale!  Atunci când merge pe teren se simte ca peștele în apă!  Indiferent dacă e presă scrisă, tv sau radio, mereu e gata de luptă. Iubește familia, jobul  și oamenii faini! Nu regretă nimic din ceea ce face  și susține că dacă ar mai trebui încă o dată  să-și aleagă facultatea, tot jurnalismul ar fi.

 

Vadim Zgherea – Blogger

A studiat Telecomunicațiile la Colegiul Politehnic din Chișinău, acum este student la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, co-fondator al postului de radio LOLO. Scrie frecvent pe blogul de media – SPING.lolo.md.
La EveryDayJournalism va realiza săptămânal topuri despre mass-media din Moldova.

Geta Rasciuc – editor rubrica Everyday Mather

Mămică a 3 copii și primul consilier de babywearing din Republica Moldova, promovând slingurile și conceptul de parentare naturală în țara noastră din 2006. Ea a ajutat mii de femei să se adapteze mai ușor în rolul lor de mămică. Predă lecții și sedințe de consiliere pentru mămici în cadrul cursurilor prenatale organizate de Centrul Mamei și a Copilului și de Maternitatea Muinicipală Nr. 2 din Chișinău, dar și pentru cadrele medicale din aceste maternități.

In 2008 a fost menționata de Babywearing International cu premiul “Best Babywearing Week Publicity Campaign”, organizând cea mai eficientă campanie de comunicare în cadrul săptămânii IBW08. In 2009 a organizat cel mai mare eveniment de babywearing din Moldova de până acum – Expoziția de fotografie “La distanța unui pupic” semnata Rodica Dumbraveanu, care a implicat peste 150 de mămici însărcinate.  Din 2010 și până în prezent organizează evenimente și întâlniri de consiliere în cadrul clubului de părinți {Ou} *clubul mamicilor fermecate, pe care la fondat.

Elena Corcimari- Jurnalist

Helena„ Arta e lumea nebună, fără reguli, restricţii, e liberă ! ”

A cucerit-o arta în tot sensul cuvântului. A cucerit-o prin muzică, desen, dans, cuvinte, poezie. A absolvit şcoala de arte „A.Stârcea” clasă chitară şi îşi doreşte să se dezvolte multelateral în tot ce ţine de frumos. Jurnalismul face parte din viaţa ei pentru că îi place să cunoască lumea şi să o descopere din toate unghiurile privite în mod abstract. Speră ca Everyday Journalism să devină o familie mare care va evolua pas cu pas.

Radu Dintiu – Jurnalist

Radu” Frumusețea e în simplitate. “

Își pune încrezut bazele viitoarei sale profesii, sperând că tot ce face acum este o experiență ce îl va ajuta pe viitor. Susține ferm ipoteza sa precum ” Acum se scrie Istoria „.

Pe lângă faptul că este elev în clasa 12, este Football Freestyler, zilnic Blogger, pe alocuri pianist și chitarist, și din luna în lună redactor/șef al Revistei Scolare „REBRES”, el fiind fondatorul revistei. A publicat multiple „full time” reportaje la diverse posturi de televiziune în calitate de sportiv. Este unul din fondatorii Freestyle Football-ului în Moldova și cofondator al asociației ” Freestyle Football Moldova „.  Își vede viitorul nu doar în jurnalismul sportiv, ci în tot ce ține partea creativă, și cea spre comunicare cu oamenii, iar Everyday Journalism este o bună oportunitate de experiență practică.

 

Stela Roman – Traducător

Este jurnalist cu acte în regulă. În prezent face masterul în Talkshow-ul radio televizat. A lucrat la mai multe instituții mass media, iar la Everyday Journalism va traduce articolele în limba engleză.