Top 3 cei mai populari vloggeri din Moldova

Lumea virtuală a dat naștere unui nou mod de comunicare- vlogging-ul. Vlogul e o alternativă la cunoscutul blog, unde textul a fost înlocuit cu imaginea, iar primul videoblog a apărut, acum 16 ani, tocmai în America. Vlogerii sunt niște formatori de opinie, informatori, cei care au curajul să spună anumite lucruri pe nume, iar postările lor sunt văzute de mii de oameni din întreaga lume. Sunt noile vedete din spațiul online care vorbesc deschis despre ceea ce cred și simt. Și dacă în străinătate vloggingul a creat o adevărată industrie, acesta a intrat în modă și în țara noastră.

Am încercat să cunoaștem care sunt cei mai populari videoblogeri din Moldova și câte vizualizări pot aduna la o singură postare.

12715722_10208724568854731_5352811912964997186_n1.Ilie, cu numele de Ilie’s Vlog. Ilie face vlogging din 2014, iar canalul său de youtube are peste 800.000 de abonați. Ilie este adolescentul, care a făcut din vloging un mod de a-și petrece timpul liber. Într-un interviu acordat pentru blog.estudent.ro, Ilie își caracterizează vlogul ca fiind happiness. „Vreau să redau emoții pozitive. În viața reală pot să fiu mai timid, mai ales dacă sunt în mijlocul a mulți oameni necunoscuți. Dar, în video-uri întotdeauna încerc să fiu plin de energie, pentru că sunt văzut de persoane care stau acasă și poate au o zi mai tristă, iar eu le pot readuce buna dispoziție. Nu doar mă străduiesc să fiu happy și activ, dar asta este starea mea esențială atunci când ridic camera. Pentru mine, personal, e foarte important să gândesc pozitiv, sănătos, și să mă bucur de orice văd în jur, ca un copil. Citatul lui Steve Jobs mă definește foarte bine: “Cel mai important este să mă duc seara la culcare cu gândul că am făcut ceva minunat”.

Unul din filmulețele sale a adunat peste 900.000 de mii de vizualizări. Publicul lui Ilie sunt în mare parte adolescenți, cei care se identifică cu conținutul postat de acesta pe canalul său de youtube. Ilie a făcut furori toamna aceasta într-un mall din Iași, unde trebuia să se întâlnească cu fanii săi. Autoritățile române au fost nevoite să-i evacueze urgent, de teama să nu se rănească în înghesuială. Ilie susținea că a rămas surprins de câți oameni au venit să facă o poză cu el, ceea ce denotă faptul că adolescentul este foarte apreciat nu numai în țara noastră, dar și peste hotare.

2.Emilian Crețu- emisiunea Da sunt Român– cunoscutul actor, om de televiziune și stilist, și-a creat pagina sa încă din 2011, timp în care a adunat peste 13.000 de abonați la postările sale, unele sunt foarte accesate, având peste 130.000 de vizualizări. În filmulețele sale, Emilian abordează diverse probleme din societate, pentru asta el se deghizează în personaje hazlii, iar cel care-l însoțește mereu este un oarecare Ghena. Emilian se caracterizează ca fiind un om fericit. „Mă împlinește tot ceea ce fac, tot ceea ce mă înconjoară, din ceea ce mănânc sunt fericit”.photo

3.Emisiunea Lumina moderată de fostul prezentator de la Jurnal TV, Andrei Bolocan, are peste 10.000 de abonați pe canalul său de youtube, deși unele postări sunt accesate de peste un milion de oameni. Videoblogul a fost creat în anul 2015, deși Andrei posta filmulețe pe youtube încă din 2013. Vlogul său este un pamflet, Andrei ridiculizează moravurile societății noastre, dar și scoate în vileag anumite probleme cu care ne confruntăm. Unul din filmulețe sale a adunat peste 65.000 de mii de vizualizări pe youtube. Canalul său este accesat atât de copii, cât și de maturi.bolocan

Sursa: everydayjornalism.md

Foto:google.com