DIVERTISMENT SPECIAL Special

TOP 4 Aplicații care te fac mai productiv online

Accesăm zilnic o multitudine de site-uri, care ne invadează cu mult conținut, iar navigarea îndelungată pe internet presupune oboseală și scăderea eficacității. Există însă aplicații care permit accesarea site-urilor într-o altă manieră, pentru comoditate și productivitate. Îți propunem să faci următoarele lucruri cu ajutorul aplicațiilor selectate:

Salvează

Salvează conținutul web

Pocket – este un serviciu gratuit care îți permite să salvezi diverse pagini, articole și alt conținut web pentru a le citi mai târziu.

 pocket (2) pocket

Formatează

Formatează pagina în așa mod încât să-ți fie mai ușor să citești

Readability – Îti afișează orice pagină Web într-un format prietenos pentru citit și îți permite să stochezi articolele tale preferate într-o librărie pe care o poți accesa offline. Readability va formata paginile web, înlăturând elementele care încurcă cititorul, păstrând numai imaginile și textul aranjat special pentru a fi ușor de citit. E disponibilă ca addon pentru orice browser și o versiune pentru Android.

readability

Inversează culorile site-ului

Inversează culorile de bază ale unei pagini web pentru o mai buna lizibilitate

Extensia o poți găsi pe Chrome Web Store, pentru browser-ul Google Chrome și se numește Invert.

Folosind această extensie, site-ul va fi afișat cu culorile inversate. În mare parte, site-urile folosesc un fundal al paginii alb, astfel că, inversând culorile, culoarea alb se transformă în negru. Acest lucru îți poate îmbunătăți experiența cititului pe timp de noapte, reducând  astfel oboseala ochilor.

invert

Identifică fonturile

Identifică fonturile folosite de website pentru ca, ulterior, a le utiliza pe cele preferate

WhatFont este o extensie pentru browser-ul Google Chrome care îți permite  să identifici foarte ușor, practic printr-un singur click, ce fonturi folosesc website-urile.

Făcând click pe text, extensia va afișa un mic pop-up, în care vei putea găsi informații despre fontul folosit de website, denumirea fontului, dimensiunea sau culoarea.

Navigare plăcută și eficientă să aveți!

whatfont

Autoare: Cristina Anghel

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*