JOURNALISM SPECIAL

TOP 5 emisiuni recomandate de Radio Chișinău

Radio Chișinău este un proiect editorial al Societăţii Române de Radiodifuziune ;i difuzează programe exclusiv în limba română. Recomandăm 5 emisiuni care merită ascultate și pe www.radiochisinau.md

ORA DE VÂRF

Realizator – Corneliu Rusnac (luni-joi ora 14,18 – 14,50)

În cadrul emisiunii este dezbătut în direct evenimentul central al zilei. Invitaţii emisiunii sunt, de regulă, protagonişti ai evenimentelor abordate, comentatori politici, analiști, experți, jurnaliști. Tema emisiunii acoperă, preponderent, subiecte politice, economice, sociale, iar, uneori și culturale.

CURIER JURIDIC

Realizator – Violeta Gașițoi (în fiecare joi, de la 10,10)

 Emisiunea Curier Juridic, vine să ajute cetățenii să găsească răspuns întrebărilor ivite din hățișul legislativ. Aici toți cei interesați pot să pună întrebări și să primească un răspuns pentru  soluționarea unei probleme de ordin juridic. Emisiunea Radio Chișinău îi informează pe cetățeni ca aceștia au și drepturi nu doar obligații. În Republlica Moldova nu există cultură juridică, iar emisiunea Curier juridic este un prim pas către aceasta.Toate răspunsurile acordate de avocat prin intermediul emisiunii Curier juridic au doar caracter orientativ și informativ, necreîndu-se, astfel, vreo obligație din partea avocatului sau a solicitantului.

FAMILIA DIMINESCU

Realizatori – Victoria Coroban și Liviu Ungureanu (luni-vineri orele 8:00-10:00)

Ziua bună începe în familie. În Familia Diminescu! numai la Radio Chișinău. Nu avem nimic de ascuns, discutăm deschis despre toți și despre toate, într-o atmosferă relaxantă, la o cafea. Împreună facem planuri pentru ziua care vine, răsfoim ziarele, aflăm cum e vremea, ce se mai întâmplă în trafic, ne delectăm cu glume bune și muzică de calitate. Familia Diminescu e familia celor care parchează corect, își respectă vecinii, reușesc mereu ce își propun și își trăiesc viața din plin alături de cei dragi. Doar Familia Diminescu – îți oferă tot ce-ți dorești pentru o dimineață minunată !

DOR DE IZVOR

 Realizator Maria Mocanu (luni-vineri, 15.04 – 15.55)

„Dor de izvor” este o emisiune dedicată muzicii populare, datinilor și obiceiurilor strămoșești. În fiecare zi de luni până vineri, începând cu ora 15:05, Maria Mocanu aduce în casele ascultătorilor Radio Chișinău, cea mai frumoasă muzică românească. Invitații ei sunt cei care admiră, păstrează și promovează folclorul pe ambele maluri ale Prutului.

MAȘINA TIMPULUI

 Realizator Andrei Mâțu (marți 19.18 – 19.55)

Emisiunea vine să îți împrospăteze amintirile despre filmele la care ai plâns, ai râs și care te-au făcut să visezi, în mare parte datorită muzicii excepționale care le însoțește. Marţi începând cu ora 12.04, Andrei Mîțu îți prilejuiește reîntâlnirea cea mai valoroasă muzică de film, dar și cu regizorii, actorii și muzicienii care te-au fermecat.

P

 

 

Comments are closed.