DIVERTISMENT NEWS News SPECIAL Special

Top 5 gadgeturi de înregistrare audio utile pentru jurnaliști

Trăim într-o lume a inovațiilor, unde gadgeturile și-au facut loc vădit în viața de zi cu zi. Seria gadgeturilor de înregistrare audio este un rezultat de performanță , pentru înregistrări de apeluri, întâlniri și note vocale. Dacă ești jurnalist, vei fi în mod special interesat să te familiarizezi cu următoarele dispozitive moderne de înregistrare audio:

Dispozitiv audio cu cască
Combină caracteristicile funcționale ale telefonului și al căștii. Este un dispozitiv ce conține o cască cu microfon, afișaj și difuzor. Conectat la telefonul smartphone (iOS și Andoid), prin Bluetooth, îți permite să răspunzi imediat  la apeluri, fără a ajunge cu mâna la telefon.

dispozitiv

dispozitiv

Dispozitivul Bluewire

Funcționează în calitate de o singură cască prin Bluetooth, concepută pentru  înregistrarea conversațiilor telefonice, pe care le stochează în memoria internă. Noul dispozitiv sporește gradul de aplicabilitate, îndeosebi pentru jurnaliști și reporteri. Înregistrările pot fi audiate cu ajutorul unei aplicații mobile pentru iOS și Android. În plus, aplicația memorează data și ora apelului, precum și informații despre abonat.

Bluewire- bluewire

Instamic- cel mai inteligent microfon de înregistrare

Dacă ești adeptul calității înalte, această inovație este tocmai cea mai potrivită. Instamic realizează înregistrarea audio în calitate profesională, capacitate de 24-bit / 48 kHz, fără utilizarea de cabluri, fire și recordere externe. O alegere desăvârșită pentru jurnaliști, muzicieni, vloggeri etc. Setul de microfoane permit înregistrarea pentru o durată de până la patru ore. Instamic-ul vine în două variante: Go, care poate înregistra în regim mono și dual mono,  și cel Pro, care adaugă înregistrare stereo și impermeabilitate.

instamic 1

instamic 3

                             

Adaptorul Recap S2 special pentru înregistrarea apelurilor telefonice

RECAP este un adaptor audio mic care se conectează la Android și iPhone. Permite înregistrarea apelurilor telefonice direct pe alt dispozitiv. Adaptorul hardware poate capta apeluri Skype, FaceTime și orice altă aplicație de apel pe care o utilizezi în smartphone. RECAP este un instrument simplu și potrivit pentru jurnaliști, reporteri, avocați, consultanți.

recap recap2

Forus U2 –telefon mobil de înregistrare

Telefonul mobil de înregistrare U2 este un dispozitiv compact, care se instalează la mufa smartphone-ului și înregistrează instantaneu ambele părți ale unei convorbiri telefonice. Dispune de o memorie de 4 GB, care îți permite să stochezi până la 144 de ore audio, oferă până la 20 de ore de înregistrare într-o singură reîncărcare și se conectează la computer  pentru a transfera și asculta fișierele înregistrate.
forus2 forus

Autoare: Cristina Anghel

Sursa: Everyday Journalism

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*