JOURNALISM SPECIAL

TOP 5 jurnaliști cu litera V

Îi cunoaște o țară întreagă.  Toți apar la televizor, pe lângă asta unii mai mânuiesc foarte  bine și penița. Sunt 5 bărbați inteligenți,  profesioniști și carismatici. Deși la prima vedere sunt total diferiți, aceștia au cel puțin două lucruri în comun. Pe toți 5 îi cheamă Vitalie și toți fac parte din lumea mass-media. Noi am aflat care sunt cei 5 jurnaliști pe nume Vitalie și îi prezentăm mai jos într-o ordine aleatorie.

Vitalie Dogaru are o experiență de aproape 20 de ani în jurnalism. A lucrat mai mulți ani în radio, la Radio Moldova, Radio d’Or și Radio Europa Liberă. A fost profesor la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM, Şcoala de Studii Avansate în Jurnalism și CJI. În prezent realizează și prezintă emisiunea „Țara lui Dogaru” de la Publika TV. Vitalie Dogaru este căsătorit și are doi copii.

dogaru

Vitalie Călugăreanu și-a început activitatea în 1996. A făcut atât televiziune cât și presă scrisă. Vitalie Călugăreanu a lucrat pentru „Antena 1” Bucureşti şi pentru agenţia „Prima-News” din Moscova. Este corespondent „Deutsche Welle”. Până în 2010 a lucrat la postul Jurnal TV unde  prezenta emisiunea „Cabinetul din Umbra”.  După ce a plecat de la Jurnal TV, a fost angajat al postului TV 7, de care s-a despărțit în martie 2013. Actualmente este director de programe la Radio Plai.

calugareanu

Vitalie Guțu  și-a început cariera ca reporter la „Euro TV” şi la emisiunea „Bună Dimineaţa” de la DTV. În septembrie 2008 i s-a propus să facă parte şi din echipa de la TVC 21. La TVC 21 a lucrat ca reporter, iar apoi ca prezentator de știri. A activat pentru puțin timp la Jurnal TV. În 2010 a devenit prezentator  al programului informativ „Mesager” de la Moldova 1. Trei ani mai târziu, în februarie 2013 Vitalie Guţu a fost ales noul şef al Departamentului ştiri şi dezbateri al postului public de televiziune , unde activează până în prezent.

gutu

Vitalie Cojocari este de 10 ani în jurnalism. A început ca reporter în domeniul economic şi mediu la agenţia de ştiri Basa PRESS. A lucrat la fosta televiziune TV EuroNova. Pentru că i-a plăcut televiziunea și televiziunea l-a plăcut pe el, acesta a fost angajat  la PRO TV Chişinău. Vitalie a trebuit să dea la Bucureşti pentru masterat, unde ulterior a fost angajat la  PRO TV Bucureşti, unde lucrează deja de 6 ani. Jurnalistul are și un blog unde scrie din 2008. Vitalie Cojocari  este unul dintre câștigătorii concursului „Reporter European” ediţia 2012.

cojocari

Vitalie Maistru este cel mai tânăr jurnalist din această listă.  Pasionat de sport el și-a început cariera în luna octombire 2009 la Publika TV, unde ulterior a devenit senior-editor al departamentului Sport  și prezentatorul emisiunei  „Arena Publika”. Emisiunea este o retrospectivă a celor mai interesante, spectaculoase şi importante evenimente sportive ale săptămânii.

 

maistru

 

Autor: Mihaela DEMERJI 

Comments are closed.