JOURNALISM SPECIAL Special

TOP 5 surse media credibile în viziunea Doinei Sîrbu, știristă la Radio Plai

Doina Sirbu

Doina Sîrbu este știristă la Radio Plai și activează în mass-media încă din anul 2008. Materialele jurnalistice pe care le-a realizat, oamenii pe care i-a cunoscut, dar și experiența dobândită au ajutat-o, cu siguranță, să înțeleagă care sunt cele mai credibile și echidistante surse media.

„Din păcate, majoritatea posturilor de la noi nu au posibilitate să angajeze reporteri care să facă față unui volum atât de mare de știri necesare. La fiecare oră, între 7:00 și 21:00 trebuie să iasă câte un buletin, care să conțină 5-6 informații actuale. Salvarea noastră sunt agențiile de știri și publicațiile media online. O platformă foarte comodă unde sunt concentrate toate sursele este news.yam.md. Cu ea îmi încep ziua de muncă. Foarte des întâlnesc informații relatate de câteva publicații din diferite perspective și în diferite lumini. În cazul acesta știrea trebuie verificată, ca să transmiți ascultătorului informația veridică, să nu intri în lista surselor media care manipulează sau chiar dezinformează.

Cea mai echidistantă și credibilă sursă, la acest moment, este Ziarul de Gardă. Îi admir pe jurnaliștii de investigație pentru curajul lor și puterea de a ține piept  „asupritorilor”.

Următoarea în lista surselor media, informațiile cărora nu necesită verificare este Agentia de presa IPN.  Aici ar fi bine sa ai abonament plătit, ca să ai acces la toate știrile, interviurile și imaginile video de la conferințele desfășurate la sediul lor. Dar și fără abonament, IPN oferă un volum destul de bun de informații, gratuit. Doar fii bun și citează sursa!

De asemenea prefer să dau crezare surselor de nișă. Ele oglindesc cel mai bine informațiile din sectoarele societății pe care le acoperă. De exemplu agrobiznes.md veghează domeniul agro-alimentar, bizlaw.md oferă știri destul de ample din domeniu juridic, mold-street.com este responsabil de noutățile din lumea afacerilor și economiei.

Sfatul meu pentru consumatorii de produse media este: nu vă limitați! Urmăriți câteva surse de informație, ca să vă creați o viziune clară asupra evenimentelor ce vă interesează.

Ca să nu fii manipulat, trebuie să fii informat!”

Foto: doinasirbu.wordpress.com

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*