JOURNALISM Journalism in Moldova SPECIAL Special

TOP 5 surse media credibile în viziunea jurnalistei Nata Albot

După o pauză de câteva luni, Everyday Journalism revine la rubrica „TOP 5 surse media credibile”, în cadrul căreia aflăm de la diverși jurnaliști care sunt principalele surse din care se informează. Începem noua ediție cu topul realizat de jurnalista Nata Albot, care ne-a declarat că este foarte dificil să faci un atare clasament, dat fiind faptul că „surse media credibile nu au mai rămas sau, cel puțin, nu știu dacă adun cinci”.

img_9541

Nata Albot activează în domeniul jurnalismului de mai bine de 20 de ani, experiența obținută pe parcursul anilor ajutând-o să filtreze informațiile citite în presa din Republica Moldova, dar și să înțeleagă care sunt cu adevărat sursele media care prezintă informațiile corect și echidistant. Contactată de Everyday Journalism, aceasta a precizat că nu are o sursă anumită din care consultă știrile, însă sunt jurnaliști și instituții de presă care îi arată „partea cealaltă a monedei”, acestea fiind:

  1. Ziarul de Gardă
  2. Rise
  3. Agora
  4. Europa Liberă
  5. „Interpol” cu Natalia Morari, „În profunzime” cu Lorena Bogza și „Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța.

Jurnalista a precizat că acesta nu este neapărat un top, atât primii din listă, cât și ultimii, însemnând pentru ea același nivel de credibilitate. „Eu nu garantez obiectivitatea și imparțialitatea instituțiilor menționate, însă știu că aceste surse de informație îmi aduc partea cealaltă a monedei. Ziarul de Gardă este o legendă vie. Jurnaliștii care scriu pentru acest ziar trăiesc din granturi și abonamente, sădesc copaci… Cum să zic… dacă vrei să crezi o sursă media, te uiți cine le plătește jurnaliștilor salariul. Am încredere că Alina Radu nu-și va vinde niciodată sufletul și de asta cred că ce face ea este credibil. Agora sunt singurii generaliști pe care îi urmăresc liniștită. Și da, cred că decât jurnalism ca cel făcut de Publika, mai bine deloc, flămând și departe de casă”, și-a argumentat Nata Albot alegerea.

Autoare: Angelina Mașcauțan 

Foto: nataalbot.md

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*