Journalism in Moldova SPECIAL Special

TOP 5 surse media credibile în viziunea jurnalistei Victoria Dodon

Victoria Dodon

Victoria Dodon este reporteră la portalul Anticoruptie.md al Centrului de Investigații Jurnalistice. Contactată de Everyday Journalism, Victoria a realizat un top al surselor media credibile.

„Deși despre presa noastră se vorbește mai mult de rău, decât de bine, în Moldova există instituții media credibile și nepărtinitoare, care oferă produse jurnalistice de calitate. Aici lucrează persoane oneste, curajoase, echidistante, pasionate de munca lor și care continuă să creadă în puterea cuvântului. Pe mulți dintre aceşti jurnalişti îi cunosc, îi citesc, îi admir și mă inspiră, iar cu unii am avut onoarea să muncesc cot la cot și să învăț de la ei cum, de fapt, se face reporterie. Fie că este vorba despre jurnalismul de investigație, ziare, posturi radio, site-uri generaliste sau portaluri de nișă, recunosc că este dificil să aleg doar cinci instituţii media:

Anticoruptie.md – Aici lucrează o echipă de jurnaliști care zilnic aduc știri exclusive, investighează subiecte de interes public și nu uită de dosarele de corupție care stau prin judecăți cu anii. Mă bucur că în cei aproape doi ani de când a fost relansat, portalul a reușit să se remarce și să deranjeze mai mulți funcționari corupți.

Ziarul de Gardă – Un ziar cu nume greu, anchete cu impact și multe procese de judecată câștigate. Nu a dezamăgit în cei peste zece ani de când există și da, într-o eră digitalizată până la refuz, reușește să apară pe hârtie, ceea ce este demn de admirație pentru piața noastră media şi nu doar…

RISE Moldova – Ei nu scriu, ei zguduie… fotolii, afaceri, scheme, interese și aranjamente tenebre. Și o fac foarte bine.

Mold-street – cea mai bună resursă atunci când am nevoie de un subiect economic tălmăcit foarte bine. De ce? Pentru că aici scrie unul dintre cei mai buni jurnaliști din domeniu, care reușește să vadă noutatea acolo unde aparent este doar o înșiruire de cifre.

E-sanatate.md – un alt portal de nișă, care abordează problemele celui mai bolnav sector de la noi și căruia nu-i scapă nimic din Sănătate. Pe lângă toate, oferă articole cu informații utile care prind bine fiecăruia, de la mic la mare.”

Anterior, Everyday Journalism a publicat mai multe articole în cadrul rubricii „TOP 5 surse media”. Puteți citi părerea jurnaliștilor Nata Albot, Elena RobuVitalie Călugăreanu, Corina Cojocaru, Alex Gurdila, Andrei Bolocan, Nina Panfili, Moni StănilăTatiana Marcu, Aliona Ciurcă, Natalia SergheevVictor Ciobanu și Valentina Ursu.

Foto: Facebook

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*