JOURNALISM Journalism in Moldova SPECIAL Special

TOP 5 surse media credibile în viziunea jurnalistului Alex Gurdila

13912913_10154417882188630_8341180318831332443_n

Continuăm și în această săptămână să aflăm care sunt cele mai credibile surse media în viziunea jurnaliștilor. În ediția de astăzi, aflăm cum se vede imparțialitatea presei din Moldova peste ocean.

Alex Gurdilă și-a început activitatea în mass-media încă de la 14 ani, atunci când a început să lucreze la Teleradio Moldova. A activat ca reporter și prezentator la diverse instituții de presă – Vocea Basarabiei, Radio Noroc, NorocTV, Urma Ta și JurnalTV – fapt ce l-a ajutat să filtreze informațiile citite în presă, dar și să înțeleagă care sunt sursele media credibile și echidistante. De mai bine de doi ani, jurnalistul este stabilit cu traiul în America, acest fapt însă, nu îl împiedicat să urmărească tot ce se întâmplă acasă.

„Nu am pus instituțiile după ordinea preferințelor, ci după ordinea în care le citesc zilnic.

Agora – Din 2009 am fost cititor fidel al Unimedia, pentru că știam cum și de ce pot fi urmăriți. După ce compania a fost vândută, iar noul start up a fost numit Agora, le-am mai dat o şansă şi nu m-au dezamăgit.

Realitatea – Dacă la început existau tot felul de dubii despre orientarea pe care o va lua această instituţie media, timpul şi oamenii pe care îi au în echipă au arătat că sunt interesați numai de adevăr.

Ziarul de Gardă – Fără doar şi poate e cea mai de încredere sursă pentru investigații sau ştiri.

Rise Moldova  Nu ştiu ce interese stau în spate, dar sunt foarte mulțumit de lucrul pe care îl fac.

Publika TV – pentru că trebuie să vedem lumea şi cu ochii duşmanilor.”

Anterior, Everyday Journalism a publicat mai multe articole în cadrul rubricii „TOP 5 surse media”. Puteți citi părerea jurnaliștilor Nata Albot, Elena RobuVitalie Călugăreanu și Corina Cojocaru.

Autoare: Angelina Mașcauțan

Foto: Facebook

Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*