DIVERTISMENT PR SPECIAL Special

Transformarea food-bloggerei Valeria Țurcan… din bucătărie în salonul de frumusețe//FOTO

Are cel mai gustos blog… hmm, vizual vorbind! Însă rețetele ei le poți găti ușor și acasă, pentru că îți spune toate secretele pe Valerie’s Food. Astăzi împreună cu o echipă formată din make-up artista Liuba Ojog, Tatiana Obadă și fotografa Margerita Cernei, am transformat-o pe food-bloggera Valeria Țurcan într-o adevărată divă. Aflați din interviu ce înseamnă pentru ea frumusețea în bucătărie și relație.

-Ești cunoscută în mediul online ca fiind una dintre cele mai active food-bloggere din Moldova. Cum a apărut această pasiune a gătitului, pe care să o împărtășești în online?

-Pasiunea față de gătit a apărut pe parcursul anilor. Dar mai în serios am început să gătesc 4 ani în urmă. Tot atunci îmi dădusem seama cât de mult îmi plăce să fac poze la mâncare într-un mod mai artistic. După care Max (logodnicul meu) m-a îndemnat să fondăm un blog culinar. Odată ce am fondat blogul culinar eram cu ideea că trebuie să facem un program de publicare a rețetelor. De la început postam 5 rețete pe săptămână, apoi câte 3 și la moment postăm câte 2 rețete pe săptămână – miercuri și sâmbătă.

-Așa cum ai spus, la realizarea proiectului ești ajutată de iubit. Ce spui despre „dragostea trece prin stomac”?

-Odată ce începi să locuiești cu iubitul tău la sigur că o să fii de acord cu zicala “Dragostea trece prin stomac”. Ce nu ai face, cu ce nu te-ai ocupa, crede-mă că atunci când bărbatul tău va vedea că gătești ceva special pentru el, la sigur va fi fericit. Când pregătesc ceva nou, diferit, special pentru Max, mereu mă uit la mimica feței să pot înțelege dacă îi place sau nu și dacă nu înțeleg imediat îl întreb cum îi pare. Max pentru mine este cel mai sincer critic culinar și încerc să țin cont de părerea lui.

-Despre toate secretele culinar cititorii Everyday pot afla chiar pe blogul și contul tău de pe YouTube. Astăzi însă noi te-am provocat la altceva… la o terapie a frumuseții. Ce înseamnă pentru tine frumusețea?

-Mda, chiar m-ați provocat la o schimbare radicală și vă mulțumesc pentru asta. O femeie se simte frumoasă atunci când este încrezută în sine. Pe lângă gătit, eu încerc să îmi mențin corpul în formă cu ajutorul sportului. Să nu credeți că dacă stai la aragaz sau aștepți cât se coace un chec nu este posibil să faci mișcare. Eu făceam exerciții și în timp ce spălam vesela, aici trebuie să fie doar voință pentru a ieși din zona de confort. Pe lângă asta mă mai alint periodic cu măști faciale și de păr.

-Cum preferi, investești într-un ruj sau o cratiță nouă? 😀

-Eu cred că răspunsul este evident :D. Odată mama mi-a dat bani pentru palton de iarnă și eu în loc de palton mi-am cumpărat veselă :D. Dar de când am început să mă filmez, mai investesc și în cosmetică.

-Cum obișnuiești să te machiezi și ce nu lipsește niciodată din rutina ta zilnică atunci când ieși din casă sau când filmezi un vlog direct din bucătărie?

-Mie îmi place să mă machiez lejer. Pentru machiaj zilnic dar și pentru cel de la filmări, am nevoie de fond de ten, fard de obraji, fard pentru sprâncene, creion negru de ochi, mascara și ruj mat (de obicei folosesc culori nude sau mai închise).

-Știm cu toții că în online afișăm doar cea mai bună ”variantă a noastră”. Crezi că instagram-ul ne transformă în oameni falși?

-Instagram-ul și Facebook-ul sunt două dintre cele mai mari platforme online unde zilnic oamenii pierd o grămada de timp urmărind viața altor persoane. Eu cred că persoanele active în mediul online își postează partea cea mai frumoasă a vieții sale. Spre exemplu eu… câteodată eram în dispoziție proastă sau pur și simplu ceva nu mergea și eram fără dispoziție, oricum faceam un insta storie pe Instagram urându-le oamenilor o zi frumoasă și fără griji. Eu nu mă consideram falsă în momentul acela doar pur și simplu prin acel mesaj voiam să îi fac pe alții să zâmbeasă și să aibă o zi mai bună decât a mea.

 Obișnuiești să apelezi la serviciile unui salon de frumusețe pentru ocaziile mai speciale?

-Nu prea obișnuiesc să merg la salon atunci când am vreun eveniment, îmi place să îmi fac un machiaj și o coafură simplă. Merg la salon atunci când vreau să mă tund sau pentru alte tipuri de proceduri. Pentru mine frumusețea înseamnă iubire, mâncare gustoasă și sănătate.

 –Cum a fost experiența în proiectul beauty și unde ai purta acest machiaj/coafură?

-Am avut o experiență deosebită, m-ați schimbat radical. Cred că aș fi făcut o glumă și aș fi gătit astfel, dar mai serios, m-aș fi dus la o ceremonie gen: nuntă, cumetrie, restaurant (mă refer la o cină romantică) ș.a.

În urma acestui proiect am aflat că părul meu poate avea și altă formă decât doar să stea drept pe spate, că foarte ușor pot să îmi fac o coafură mai diferită. Atunci când eram machiată și coafată, mă simțeam mai matură și mai elegantă. Parcă și pozele care îmi erau făcute mă arătau altfel, adică mai încrezută în mine. Vă mulțumesc pentru acest proiect frumos și să aveți o zi cât mai gustoasă în continuare.

Sursa: Everyday Journalism

Make-up: Liuba Ojog

Coafură: Tatiana Obadă

Fotografă: Margerita Cernei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*