NEWS SPECIAL

TVR 1 revine în Republica Moldova

TVR1 va reveni în eterul Republicii Moldova. Potrivit declarației secretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, un document în acest sens va fi semnat, joi, la Chișinău, scrie Unimedia.md cu referire  la EVZ Chișinău.

Acesta a fost unul dintre principalele puncte de pe ordinea de zi a întâlnirii de la Chişinăudintre premierii Iurie Leancă şi Victor Ponta, care a avut loc la sfârşitul lunii august.

Oficialul român a specificat atunci că problema ar putea fi rezolvată în 3-4 săptămâni.

UNIMEDIA menționează că în anul 2007 autorităţile de la Chişinău au retras licenţa de emisie a postului public român de televiziune TVR1.

Ulterior s-a decis ca pe aceeași frecvență postul local TV 2 Plus să retransmită programele postul de televiziune român Antena Internaţional. La scurt tip 2 Plus a început să pună pe post 70% programe proprii, lăsând restul de 30% postului român de televiziune Antena 1.

În noiembrie 2010 pe frecvența respectivă a început să fie transmise gratuit unele emisiuni ale TVR-ului. În prezent 2 Plus difuzează în special telenovele latinoamericane şi buletine de ştiri.

Comments are closed.