NEWS SPECIAL

Un alt format pentru noul TVR News

 Televiziunea publică are în plan resuscitarea postului de știri TVR News. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, din octombrie, canalul va avea din nou producții proprii, realizate de actualul departament de știri. Planurile includ noi emisiuni, jurnale, dar și transmisiuni de la dezbaterile din Parlament.

Detalii, în continuare:

Urmaș al fostului TVR Info (închis anul trecut), TVR News difuzează, în prezent, în mare parte, preluări de pe Euronews.

Contactat de Paginademedia.ro, Claudiu Lucaci, șeful departamentului de știri, a confirmat planurile de relansare.

Claudiu Lucaci, pentru Paginademedia.ro:

“Relansarea face parte din proiectul managerial cu care am câștigat concursul în TVR. Acesta este unul dintre punctele din strategia mea, prin care urmăresc creșterea de audiență a producțiilor de știri din Televiziunea Română.”

“Planul presupune că departamentul de știri își va asuma din resursele proprii dezvoltarea TVR News, prin includerea în conținutul programului postului de știri, a producțiilor realizate de jurnaliștii departamentului. Continuă colaborarea cu EuroNews, astfel încât emisia TVR News va cuprinde segmente orare acoperite de rețeaua paneuropeană, ca și până acum, la care se adaugă noile producții ale departamentului de știri.”

Ce aduce din vechiul TVR Info?

“Nu are niciolegătură cu TVR Info. Doar că este un canal de știri pe frecvența fostului post. TVR News va avea un concept editorial diferit și, deocamdată, nu va avea un buget propriu”, a explicat Lucaci.

Ce va avea TVR News?

  • Telejurnalele difuzate în sistem simulcast cu TVR 1 și TVR 2 în funcție de ora de difuzare
  • Un jurnal propriu TVR News, Live, cu invitați, de la ora 16.00.
  • Ediții speciale zilnice
  • Emisiuni de analiză, dezbateri și retrospective zilnice
  • De la ora 21.00, Prim Plan, care era pe TVR 1, se mută pe TVR News.
  • Ora de știri se va difuza simultan, de la ora 22.00, pe TVR 2 și pe TVR News.

Planurile pentru TVR News prevăd și transmiterea dezbaterilor din Parlament:

Claudiu Lucaci:

“Suntem în discuții avansate cu Camera Deputaților pentru preluarea în regim live a dezbaterilor parlamentare, în plen și în mai multe comisii de specialitate. Modelul este canalul american C-Span”.

“Acest canal de știri va mai aduce o noutate: ne-am propus să dezvoltăm un concept care să funcționeze dual: online și TV. Site-ul de știri va fi integrat în conceptul TVR News. De exemplu, toate edițiile speciale vor putea fi văzute în Live Streaming pe site-ul știrileTVR.ro, iar pe site-ul de știri va fi Live Text de la eveniment”, a adăugat el.

ISTORIETVR Info, primul canal de știri al TVR, a fost înființat în ultima zi din 2008. O perioadă, postul transmitea doar imagini de la camere amplasate în diverse locuri prin țară: Piața Iancului dinBucureștiBulevardul Revoluției din AradFântâna muzicalădin Pitești.

În 2011, postul începe să se dezvolte și angajează jurnaliști și prezentatori. Intră în grilă Adriana MuraruIoana LupeaMircea MarianMalvina Cervenschi. În mai 2011, re relansează.

În august anul trecut, conducerea TVR a decis închiderea posturilorTVR Cultural și TVR Info, din rațiuni economice. Pe 15 august, TVR Info își oprea emisia. La câteva luni, în noiembrie, licența TVR Infoera redenumită TVR News. Sub noul nume, programul era în mare parte preluări EuroNews (80%) și difuzări ale unor jurnale de pe celelalte posturi.

Sursa: paginademedia.ro

Comments are closed.