Fashion Journalism SPECIAL Special

Vezi cum s-a descurcat irezistibila prezentatoarea TV Olea Donică în proiectul ”Fashion Journalism” din săptămâna aceasta

_MG_8793 copy
Olea Donică este una dintre cele mai tinere prezentatoare TV de  la Trustul General Media Group și una dintre cele mai frumoase. Este carizmatică, curajoasă și nu își poate imagina viața fără jurnalism. Provocată de echipa noastră, Olea a dat curs invitației și s-a lăsat pe mâna stilistei Ylianna Danko și fotografei Mirell Rosh, iar rezultatul este unul seducător de frumos.

– Multe dintre domnișoare visează să devină prezentatoare a știrilor sportive, tu ai visat vreodată ?
Ţin minte că aveam 13 ani când tata mi-a spus că “în curând o să te văd şi pe tine că prezinţi ştirile la TV”. Atunci am râs şi am zis “tată, nu are de unde, uite cum arăt eu…”
Şi de atunci, deseori mă întreb:  “de unde a ştiut el asta?”…Aşa s-a întâmplat că  am ales facultatea de jurnalism, am început să lucrez din anul întâi redactor la site-ul publika.md. La 19 ani m-am îndrăgostit de jobul meu şi am realizat că jurnalismul este “pâinea mea”. Prezentator am devenit nu peste noapte, ci după mai bine de doi ani lucraţi în domeniu, inclusiv unu şi jumătate de reporterie. Am depus foarte mult efort, părinţii îmi sunt martori că ieşeam de la ora 6 dimineaţa din casă şi intram la ora 1:00 noaptea, pentru că lucram în paralel ce făceam studiile. Am trecut prin foarte multe greutăţi, am plâns de nenumărate cu capul pe masa din redacţie, vroiam să renunţ la tot, să plec peste hotare, să las studiile, dar mereu ceva m-a oprit. Probabil datorită persoanelor dragi din viaţa mea am găsit motivaţie să continui drumul şi să ajung unde am ajuns. Aşa că “multe domnişoare care îşi doresc să prezinte sportul” ar trebui să muncească, muncească şi iar muncească.

_MG_8757 copy

– Totuși, cumva s-a schimbat viața ta de când ai ajuns prezentatoare de sport?
– Desigur, am un program de muncă mai uşor şi mă pot împărţi pe mai multe fronturi. Când eram reporter nu ştiam niciodată unde ajung şi era imposibil să îmi fac anumite planuri. Acum însă îmi este clar când încep lucrul şi când îl termin. S-a schimbat şi regimul de somn…acum mă trezesc la ora 4:40 în fiecare dimineaţă, aşa că îi rog pe toţi cei care mă văd prin oraş după ora 22:00, să îmi spună să merg acasă.

_MG_8819 copy

– Urmărești noutățile sportive doar la serviciu sau și după?
– Un jurnalist adevărat e jurnalist şi atunci când doarme, pentru că el visează ce să filmeze mâine. Asta vine ca un reflex necondiționat să urmărești noutățile, să fii informat şi să ţii pasul schimbărilor. Prietenii mei ştiu deja că e imposibil să treacă o zi din viaţa mea fără ca eu să trag un ochi pe “eurosport”. Chiar şi când stăm la un suc, Olea e cu nasul în telefon şi urmărește “mirror” sau “dailymail”.

_MG_8782 copy

– Care sunt regulile de frumusețe pe care le aplici înainte de a apărea pe ecran?
– Uff…greu. Deoarece ziua de lucru începe la ora 6:00 dimineața este complicat să îmi pregătesc tenul înainte să aplic “stratul” de machiaj. De aceea, obișnuiesc seara să îmi hidratez pielea. Dimineaţa aplic doar cremă cu uleiuri naturale de trandafir . În genere, urăsc procesul de machiere, însă este un “must do” în ceea ce fac, aşa că multe sfaturi eu nu vă pot oferi, întrucât tot ce pot face, este să aplic fondul de ten, în rest, nu am idee ce cum să mă comport cu o perie de farduri.

Untitled1 copy

– Ce s-a schimbat în stilul tău vestimentar de când ești jurnalistă?
– Sincer, nimic. Sunt exact cum am fost, port aceleași haine, şi nu am dorinţa să le schimb. În mare parte stilul meu este adaptat jobului  deoarece aveam o concepție de ce “mănâncă  sticla” încă de când eram reporter aşa că nu a trebuit să investesc bani în ca să schimb garderoba.

_MG_8773 copy

– Care sunt cele mai frecvente gafe vestimentare pe care tu le faci/făceai?
– Aici cu toată ruşinea, dar o să recunosc că am un prost obicei de a alege lenjerie nepotrivită cu nuanța hainelor. Cred că chiar am talent la asta. Am obișnuința de a purta un sutien negru la o rochie albă, ceea ce arată absolut oribil. În schimb, acum am început să depășesc momentul deoarece îmi cumpăr doar lenjerie bej.

_MG_8743 copy

– Dar la celelalte jurnaliste ce gafe vestimentare observi?
– Sincer nu mă prea preocupă cum se îmbracă alţii şi cei cu viaţa lor. Eu mereu plutesc în universul meu. Dar gafe care să mă deranjeze vizual tare, încât să mă orbească, chiar nu am văzut, cel puţin în holdingul nostru. Din contra, aş spune că toate femeile de la General Media Group sunt extraordinar de frumoase şi au gust în materie de vestimentație.

_MG_8765 copy

– Cum crezi jurnalistele de la noi sunt atât de profesionale pe cât și de frumoase?
– Hm… profesionalismul vine cu vârsta, cu experinţa şi perseverenţa. Cred că pentru fiecare femeie este individual raportul “frumuseţe – profesionalism”. În jurnalism nu este suficient să fii frumoasă, trebuie să ai acel element care te scoate din umbră, trebuie să ai creieri, de fapt ca şi în orice altă meserie. E greu să spun per general, dar cred că în mare parte doamnele care lucrează în acest domeniu sunt femei de fier, cu determinare şi cele care rezistă mulţi ani în faţa pupitrului de ştiri, sunt adevărate profesioniste.

_MG_8739 copy

– Cum ți s-a părut experiența în cadrul proiectului ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop” ?
– O experinţă nouă şi interesantă. Am descoperit un loc nou pentru mine în care să pot face shopping şi cel mai important este că am identificat piese vestimentare ai designerilor care îmi plac. De exemplu, rochiţa albă care am ales-o din prima, este semnată de Karen Miller, un designer excepţional a cărei creaţii nu le mai găseşti în Moldova, la fel şi hănuiţele de la Asos sau Issa. Mi-a plăcut participarea în proiect şi sper să nu vă opriţi doar aici…

Partenerul proiectului: magazinul ”My London Shop”
Stilistă: Ylianna Danko
Fotografă: Mirell Rosh
Reporteră: Sabina Hirianov
Autoarea proiectului: Victoria Ungureanu
Sursa: Everyday Journalism

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*