EVERYDAY STORIES INTERVIEWS SPECIAL

Victor Bondari: ”Muzica populară e frumoasa pentru că e a noastră”

Face muzică populară de 7 ani. A trecut și prin mai multe instituții care i-au pus bazele muzicale. Victor Bondari este absolventul colegiului de muzică “Ștefan Neaga”, iar acum își face studiile la Academia de Muzică. Totuși, el nu-și vede viitorul în Moldova, dorindu-și o carieră în România. Tânărul ne povestește cum e să fii intepret în Moldova și din ce adună banii pentru promovarea la posturile TV.

-In ce moment ți-ai dat seama că vrei să faci muzică?

-Mi-am dat seama că vreau să cânt pe când aveam 17 ani. Îmi amintesc cum eram la niște rude la Bender și cântasem la un concert. Atunci ascultând și alți interpreți din Moldova, m-am întrebat pentru prima dată: “Ce voi face mai departe? Care este scopul meu în viață? Ce-mi place mie cu adevarat să fac? și „Am să pot cânta și eu ca un interpret adevărat?”

-De cât timp ai tratat cariera muzicală ca fiind ceva important și serios pentru tine?Victor Bondari

-Am început să cânt acum 7 ani pe când eram student la colegiul “Ștefan Neaga”. Primele piese au fost niște colinde de Crăciun. Apoi am lansat un videoclip la postul de televiziune Noroc TV.

-De ce ai ales să cânți muzica populară și nu alt gen de muzică?

-Muzica populară e frumoasă pentru că e a noastră. E adevărat că nu vreau să mă limitez doar la muzica populară. Îmi doresc să cuceresc cât mai multă lume, iar dacă fac numai muzică populară reușesc să cuceresc doar un anumit grup de oameni. Nu toată lumea ascultă muzica populară, de aceea m-am gândit că trebuie să cânt și un alt gen de muzică.

-Cine este echipa ta de creație?

-Versurile le scriu singur, iar cu muzica mă ajuta colegii mei “mai mari” care sunt compozitori. Am și un PR manager care este din România și am început cu el un proiect. E vorba despre un film de scurt metraj pe care sper să-l finisăm cu succes!

-Referindu-ne la partea financiară. Din muzica populară se face bani în Republica Moldova, în afară de nunți și petreceri private?

-Desigur că se câștigă, doar numai atât cât poți să te “întreții”. Iar videoclipurile și tot ce apare la TV sunt din banii adunați la nunți și cumetrii.

Victor Bondari

-Ai avut concerte și-n afara țării? Cum ești primit de public?

-Mulțumesc enorm publicului că mă susține și îmi dă speranțe să merg înainte. Pentru mine e foarte important ce las în urma mea, videoclipuri, piese, cărți…

Recent am avut un concert în România, unde am fost invitat de colegii mei de scenă. Am participat la niște emisiuni foarte frumoase.

-In prezent cu ce te ocupi în afara de muzică?
-Vreau sa  fac mai mult sport pentru că fiind interpret trebuie nu numai să cânți, dar și să încânți prin aspectul tău fizic.

Victor Bondari

-Un sfat pentru tineri.

-Trebuie să aibă cât mai multe vise pentru că trăim într-o lume unde totul e posibil aici și acum. Iar ideile și visele pe care le aveam în copilărie le putem realiza cu siguranță când devenim maturi. Acesta e scopul vieții noastre.

Victor Bondari

Autor: Doina PAVALACHI

EVERYDAY JOURNALISM.COM

Comments are closed.