DIVERTISMENT SPECIAL Special

Weekend-ul unui jurnalist cu Daniela Babici

Daniela BabiciRubrica noastră săptămânală „Weekend-ul unui jurnalist” continuă. Protagonistă noastră este Daniela Babici, prezentatoare TV, soție și mămică, care reușește să găsească armonie între toate aceste job-uri solicitante și știe cu certitudine unde se trage linia între viața profesională și cea personală. Astăzi, Daniela ne-a povestit, care sunt activitățile sale preferate atunci când nu este jurnalistă, mamă și soție, dar și a pregătit o serie de recomandări de activități pentru timpul liber a altor jurnaliști.

Jurnalismul versus zile libere

Profesia de jurnalist este una plină de diversitate și acțiune, exact din acest motiv, unele sărbători și zile libere devin fantome, pe undeva se perindă, dar nu le simt. De multe ori am petrecut Crăciunul, ziua mea de naștere și Paștele în fața camerelor de luat vederi, dar nu regret acest lucru. În meserie, trebuie să faci mai multe sacrificii, dar prioritizarea lucrurilor este iminent necesară, așadar, pentru familie și autodezvoltare poți găsi timp oricum.

Am două profesii, ambele la fel de solicitante. Sunt și prezentatoare TV, dar și mamă, deci programul meu este rigid și puțin flexibil. Deși emisiunea pe care o moderez la Noroc TV durează o oră, aceasta necesită pregătire și documentare. În plus, acum lucrez asupra unui nou program televizat, pe care îl voi lansa în luna decembrie. Va fi o emisiune dedicată bărbaților și se va numi Despre și pentru bărbați. Până la lansare au rămas zile numărate, așa că coagularea echipei, pregătirea rubricilor îmi fură mult timp. Din fericire, reușesc să-mi servesc cafeaua împreună cu soțul meu, după care ne vedem fiecare de programul stabilit.

Cum își petrece timpul liber Daniela Babici

Zile libere?Ce sunt alea? Bine, evident că am zile libere pe care le petrec cu mare drag în sânul familiei. Profit să mă uimesc de năzbîtiile fiului și să mă bucur de copilăria lui, merg la cinematograf cu soțul, asta doar în cazul în care îmi promite mult pop corn, ieșim in oraș cu prietenii. Trebuie să recunosc faptul că zilele mele preferate sunt cele petrecute la Iași, acolo îmi încarc bateriile și revin în țară revigorată. Ador serile petrecute la Vărzărești, unde mama soacră ne așteaptă cu zeamă mirifică, apreciez fiece moment alături de părinții mei de la care învăț experiența vieții și pe care îi consider cei mai buni educatori pentru Emilian. Când am timp liber seara, mă delectez cu lectură și gastronomie, iar când am nevoie de companie veselă și degajată, putem conta pe finii noștri, cu care ne-am dori să ne vedem mai des, doar că …. iarăși, timpul…

Daniela

Recomandări de activități pentru jurnaliști

Dragi colegi, știu că e interesant la serviciu, dar sistemul nervos are nevoie și de odihnă! Totuși, în viziunea mea, mai sunt și activități care nu necesită mult timp, dar sunt antrenante și interesante: acultați muzica preferată cel puțin 5 minute când dipuneți de timp, rezervați-vă timp pentru o plimbare, pentru întâlniri romantice. Notați în agendă activitățile pe care le preconizați, este mai simplu să vă organizați timpul și să găsiți ferestruici pentru alte dorințe. Profitați de pauza de masă, este o oră chiar valoroasă. Pe mine mă ajută meditația și dialogul cu mine în fața oglinzii. În rest, iubiți-vă personalitatea și la sigur veți reuși să găsiți timp pentru activitățile extra.

Autoare: Sabina Hirianov

Sursa foto: Arhiva personală

Sursa: everydayjournalism.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*