News

A fost lansat proiectul “Learning from the best”

learning from the bestLa sfarsitul lunii aprilie a avut loc lansarea proiectului “Learning from the best : a Swiss – Romanian cooperation project”.

Acest proiect aflat sub egida Asociatiei Semper Musica reprezinta o initiativa dezvoltata in parteneriat cu Asociatia ABQ din Berna, Elvetia si este finantat in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman, Fondul Tematic pentru Parteneriate si Experti, Schema de grant pentru Parteneriate.

Scopul acestui proiect este de a dezvolta capacitatea institutionala a Semper Musica dupa modelul elvetian si in acelasi timp de a discuta cu elevii a 7 licee aflate in 7 orase diferite despre discriminare si despre efectele acesteia asupra grupurilor vulnerabile, in special asupra persoanelor LGBT – lesbiene, gay, bisexuali si trans.

Alexandru Gheorghiu, presedintele Asociatiei Semper Musica, sustine faptul ca este mult mai usor si mai eficienta o adaptare in contextual social romanesc din prezent modelele de interventii care functioneaza deja de multa vreme in tarile dezvoltate precum Elvetia, decat sa fie concepute de la zero.

learning Echipa proiectului isi propune sa piloteze un modul de sesiune despre problematica LGBT si nivelul de discriminare suferit de acest grup in Romania. Acest modul va fi pus in practica pe durata celor 14 sesiuni ce vor fi adresate unui grup de 400 de liceeni din 7 licee diferite aflate in 7 orase. In plus, echipa propune si organizarea de workshop-uri pentru parinti si cadre didactice cu scopul de a-i ajuta pe acestia sa isi imbunatateasca relatia cu copiii, respectiv elevii lor. In final, modelele de buna practica identificate in urma vizitelor de studio in Elvetia vor fi promovate in Romania prin organizarea a 9 evenimente publice, la nivelul celor 7 orase.

 Autor: Raluca Ioana Chipriade

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*