Călătorii de vis SPECIAL

Alexandru Gurdila : Sunt mai fericit. Află care este motivul

Ştii vorba celebră “nu sta acasă, c-ai să te împuţi”? Eu m-am împuţit cam mult. Aproape 24 de ani. Adică de când exist.

Mâine se împlinesc exact trei luni de când m-am apucat de alergat. Din chin în chin, din amânare în amânare şi din lene în lene, am rezistat. Nu m-am dat bătut şi nici măcar nu m-am gândit să renunţ la sport. Nu că e o mare scofală faptul că de doar 3 luni alerg, pur şi simplu am să-ţi spun prin ce schimbări am trecut de când fac asta, scrie jurnalistul pe blogul său.

alex

1. M-am lăsat de fumat. Încă din prima zi am zis că nu pun nicio ţigară în gură. Nici măcar la beţie. M-am pomenit în situaţia de a simţi mirosul florilor de la distanţă, fiind o experienţă nouă pentru ultimii 4 ani. Şi cel mai important, dimineaţa nu scot din mine mârşăvenii de toate culorile, ca rezultat al chimicalelor din ţigări.

2. Am slăbit 3 kilograme. E practic de râs acest achievement al meu, însă e atins fără a mă forţa la o dietă crâncenă. Pur şi simplu am dat jos 3 kile, doar alergând. Şi crede-mă, în medie alerg doar de 2-3 ori pe săptămână. Am renunţat la bere, slavă Domnului.

3. Mă învăţ încetişor să mănânc sănătos sau măcar cât mai puţin dăunător. Dacă înainte dădeam târcoale mai mereu pe la Andy’s sau Pizza Corso; kebaburi la 513 sau cheesecake-uri la Tucano, acum toate acestea s-au redus până aproape de zero. Mă strădui zilnic să mănânc salată, brânză sau fructe. Mă rog, mănânc şi carne de porc sau câte o bucată mare şi groasă de salam, dar conştientizez că mâine trebuie să alerg mai mult. Am renunţat la ceai şi cafea cu zahăr, nu mai mănânc pâine albă şi practic am uitat ce înseamnă cartofi. Sunt fericit.

4. Am muşchi. Descoperirea fantastică a fost făcută după primele 2 luni, dar a fost confirmată acum câteva zile. De când eram mic vroiam să arăt a bărbat. Unul care are corp îngrijit şi bine construit. Uite că abia acum am început să lucrez la asta. Deocamdată doar picioarele şi bicepşii, dar mergem încetişor către pectorali şi abdomen.

5. Sunt mai fericit. Nu e un secret faptul că sportul sau, mai ales, alergatul secretă endorfină – hormonul fericirii. Dacă înainte veneam de la lucru super enervat şi băgam în mine o bere sau un păhar zdravăn de vin, acum fac 2-3 cercuri la Valea Morilor şi nu doar că uit de probleme, dar mai şi zâmbesc.

***
Când am început să alerg mi-am pus drept scop să alerg semi-maratonul, adică 21 de km, până pe 2 august. Ieri am ajuns la 15 km. Încă o lună şi îmi voi atinge obiectivul. Următoarea destinaţie va fi maratonul, adică 42 de km.

Aşa că, dragul sau draga mea, apucă-te de alergat. Câtuşi de puţin. Cum scria un prieten de-al meu pe facebook: ”The hardest step for a runner is the first one, out of the door.”

EVERYDAY JOURNALISM.md

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*