NEWS

Angajații TVR sunt nemulțumiți de întârzierea plății salariilor

Aproximativ 300 de angajaţi ai Televiziunii Române au protestat, marţi, în curtea instituţiei, nemultumiţi fiind de faptul că salariile nu au fost virate la timp, conform legilor în vigoare şi Contractului Colectiv de Muncă (CCM), au declarat pentru Mediafax surse din TVR.

tvr

Angajaţii nu şi-au primit salariile luni, aşa cum ar fi trebuit conform CCM. Mai multe surse din TVR susţin că Stelian Tanase, preşedintele-director general al SRTv, ar fi declarat că motivul neplăţii salariilor la timp ar fi acela că Televiziunea Română a făcut o plată către European Broadcasting Union (EBU).

Aceleaşi surse spun că banii pentru salarii ar fi fost în conturile instituţiei încă de la sfârşitul săptămânii trecute şi că prioritatea, potrivit Codului Muncii, este plata salariilor, înainte de plata altor obliga
ţii ale instituţiei.

Alte surse susţin că salariile pentru o parte din angajaţii TVR ar fi fost virate, urmând ca altă parte din salariaţi să îşi primească salariile în cursul zilei de miercuri, scrie Mediafax.

TVR trece prin momente tensionate, ca urmare a unei decizii a Comitetului Director al instituţiei, de reducere a timpului de lucru al salariaţilor de la 8 la 6 ore, şi, implicit, a salariilor cu 20%, decizie care a fost respinsă, dupa cum RADAR DE MEDIA a scris AICI.

Sursa: radardemedia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*